Werlabs coronatest är slut – Region Stockholm tar över. Foto: Mostphotos

Werlabs gratistester slut – men provtagningen fortsätter

Region Stockholm köpte 100 000 antikroppstest av Werlabs för att täcka behovet. Men nu är testen slut och avtalet kommer inte att förlängas.

  • Publicerad 07:58, 14 jul 2020

På grund av det stora intresse och tidsbokningsappen som kraschade när alla stockholmare erbjöds gratis coronatest för en månad sedan, gav Region Stockholm vårdföretaget Werlabs i uppgift att testa stockholmare gratis – på Kistamässan och Stockholm Waterfront.

Upphandlingen mellan Werlabs och Region Stockholm gällde 100 000 tester. Nu är testerna slut och avtalet kommer inte att förlängas, skriver företaget på sin hemsida.

Fritt fram för alla testa sig – så gör du

Testningen fortsätter

Nu kommer coronatesterna i stället att utföras av Region Stockholm på drygt 80 olika platser i länet som drivs av privata aktörer.

– Region Stockholm kommer att fortsätta att erbjuda fri och storskalig testning och det läggs kontinuerligt ut nya bokningsbara tider. På kort tid har vi kommit upp i stora volymer tack vare avtal med flera privata aktörer inom testning och analyserande labb, säger Claes Ruth, chef för Karolinska Universitetslaboratoriet, till DN.