Wellstreet i The Factory startar samarbete med jätten Amazon

I juni lanserades ett samarbete mellan Wellstreet, som i våras flyttade in i The Factory i Häggvik, och giganten Google. Nu kommer ett till jätteföretag till Sollentuna då Wellstreet startar ett investeringsprogram tillsammans med Amazon Web Services, AWS.

  • Publicerad 10:37, 18 okt 2019

– AWS och Wellstreet är en perfekt kombination och vi är väldigt glada över att samarbeta med dem, deras roll i initiativet är en nyckel för framgång, säger Mikael Wintzell, medgrundare och vd på Wellstreet.

Samarbetet handlar om ett investeringsprogram, Wellstreet Fintech Loft, där det första programmet ska pågå i sex månader då nya startups kommer att baseras i The Factory utan kostnad.

Mentorskap och expertis

Det hela blev offentligt i torsdags och det handlar om ett program som riktar sig till företagare och nystartade startups inom bland annat finansiell teknik (fintech) och artificiell intelligens.

Samarbetet mellan AWS och Wellstreet offentliggjordes den 17 oktober. Foto: Wellstreet

Tanken är att ge startups praktisk vägledning och mentorskap, monetära investeringar och tillgång till den senaste molnteknologin och expertis från AWS.

Programmet ska bygga vidare på Wellstreets beprövade metodik som hittills har investerat i över 35 nystartade företag.

”För mig är det som att komma hem”

Experter från AWS kommer dessutom att vara baserade i The Factory för att ge teknisk vägledning och support till nystartade företag och hjälpa dem att bygga upp sina affärer.

”Äntligen dags att bygga fintech igen”, säger Mikael Wintzell, här utanför The Factory. Foto: Annika Derwinger Falkuggla

– För mig är det som att komma hem. Detaljhandel och finansiella tjänster har varit min vagga i mer än två decennier, och nu, några år efter min fantastiska resa med Klarna, är det äntligen dags att bygga fintech igen, säger Mikael Wintzell som tidigare var vice kommersiell chef på Klarna.

Liknande samarbete finns bara i Paris

Även AWS ser fram emot samarbetet.

– Vi ser mycket fram emot att arbeta med Wellstreet för att skapa en dedikerad plats där nordiska fintech-entreprenörer kan fokusera på att omvandla sina idéer till framgångsrika företag, säger Guido Bartels, vd för AWS i Norden.

AWS har aldrig tidigare – med undantag för ”Station F” i Paris som backas upp av franska staten – gått in i ett liknande samarbete, berättar Eric Morales på AWS för Forbes.

Startar på allvar i januari

Ansökningsprocessen är nu öppen och företagare eller befintliga fintech-startups kan lämna in sin ansökan på fintechloft.wellstreet.se.

Den första serien med fintech-startups kommer att tillkännages den 15 december.

Sedan öppnar Wellstreet Fintech Loft sina dörrar för en utvald grupp startups den 13 januari 2020 på The Factory.

Samarbete även med kommunen

Utöver Google och Amazon ska Wellstreet samarbeta med Sollentuna kommun i form av Makerzone, en innovationsverkstad för skolelever som öppnar 2020.

Giganten Google startar samarbete med Wellstreet i Häggvik

Sollentuna och Wellstreet startar innovationsverkstad för barn

Dessutom flyttar cirka 500 av kommunens tjänstemän och politiker in i The Factory vid årsskiftet då Turebergshuset evakueras för renovering.

Klart i dag – kommunen flyttar in hos The Factory

The Factory har en yta på över 14 000 kvadratmeter och kommer att ha plats för totalt över 1 000 människor.

Så ser The Factory i Häggvik ut inifrån – häng med på en smygtitt

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Säl siktad ända inne i Edsviken

Nyheter "Var uppe i regnet och tittade på oss, bara 20 meter ut." Senast det kom rapporter om säl i Edsviken var hösten 2016 då två stycken plaskade utanför stranden vid Inverness. Nu i helgen hände det igen, och nu ända inne i närheten av Tegelhagens badplats.tisdag 27/10 12:43

Nu har norra delen av blågröna stråket öppnats

Nyheter "En av de bästa naturvårdsinsatser vi har gjort i Sollentuna." Planeringen av det blågröna stråket, parkområdet vid Väsjön, har pågått i flera år. Nu har den första etappen öppnats och gjort det enklare att promenera mellan sjön och Törnskogens naturreservat.tisdag 27/10 5:50

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15