Wanngård ställer sig bakom Järvahjälpens förslag

Socialdemokraterna i Stockholms stad ställer sig bakom förslaget att låta äldre och riskgrupper i Järvaområdet bo på hotell eller kursgårdar under coronaepidemin. Därmed ställer sig S bakom förslaget som Järvahjälpen framförde tidigare under onsdagen.

  • Publicerad 16:52, 25 mar 2020

Tidigare under onsdagen förde den nystartade nätgruppen Järvahjälpen fram förslag att Stockholms stad betalar för hotell för riskgrupper och äldre under coronaepidemin.

Detta efter nyheten att flera av de som avlidit av coronaviruset är från Järva.

Ställer sig bakom

Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, ställer sig bakom förslaget:

– Det tycker vi låter som en jättebra idé, jag är verkligen beredd att ställa krav på att Stockholms stad genomför det. Det är akuta behov bland annat i Järva med trångboddheten och man får inte bukt med smittspridningen. Jag tycket att det här låter som en jättebra lösning att sätta folk i karantän.

Karin Wanngård fortsätter:

– Vi lägger förslag på det och hoppas att man (grönblå politiska majoriteten) tar emot det och jobbar vidare med det. Det här är framfört under eftermiddagen, jag hoppas att de jobbar vidare med det, man måste göra något snabbt.

Hur mycket kan en sådan lösning kosta staden?

– Just nu gör stan mycket på löpande räkning. Det handlar om förslag som räddar liv, jag hoppas att inte plånboken sätter stopp. Stockholms stad har god ekonomi även om det kommer att blir ett jättetufft år.

När väntar du dig ett besked från majoriteten?

– Nu måste man vara snabbfotad. I slutet av veckan, eller kanske början av nästa vecka. Det eskalerar i rasande hastighet, och det beror på trångboddhet.

Kommenterar inte

Mitt i har varit i kontakt med Moderaternas presstjänst i stadshuset. Beskedet under onsdagseftermiddagen var att den politiska majoriteten ser positivt på engagemanget många stockholmare visar i frågan om att skydda äldre och andra riskgrupper men att de inte har möjlighet att kommentera varje enskilt förslag.