Wallenstam gör hyresrätter av Umami Park

Den svajiga bostadsrättsmarknaden gjorde att Fastighetsbolaget Wallenstam i oktober bestämde sig för att ombilda ett bostadsrättsprojekt i Solberga till hyresrätter – ett ovanligt beslut som blev omskrivet. Nu förändrar de tre projekt till. Bland annat kommer de 75 tänkta bostadsrätterna i framtida Umami Park i Hallonbergen istället att bli hyresrätter.

  • Publicerad 14:27, 3 jan 2018

Den fortsatt svaga utvecklingen på bostadsrättsmarknaden gör att Wallenstam nu bestämt sig för att låta ytterligare tre bostadsrättsprojekt, i Solberga, i Mölndal i Göteborg och så i Hallonbergen, i stället blir hyresrätter. Totalt handlar det om 290 lägenheter.

I första etappen i Umami Park ska 222 lägenheter byggas – 75 av dem var tänkta som bostadsrätter.

– Möjligheten att sälja just nu är väldigt begränsad varför vi väljer att istället göra om lägenheterna till hyresrätter där efterfrågan är god. I just Umami Park har vi från början haft som ambition att majoriteten av bostäderna ska utgöra hyresrätter varför det inte är några problem för oss förvaltningsmässigt att ställa om till hyresrätt, säger Pernilla Nätt, informationschef.

 Inom tio år är planen att cirka 900 bostäder, affärer, restauranger och mötesplatser ska ha byggts här strax intill Hallonbergen centrum. 

Än så länge är inga bostäder byggda, men om dryga året är det tänkt att de första hyresgästerna ska kunna flytta in i Umami Park. Foto: Maria Lilja

Har ni kunnat se något intresse för dessa hyresrätter redan nu?

– Det är lite för tidigt för att se intresse i dagsläget, den första inflyttningen i Umami Park är beräknad till första kvartalet 2019. Vi har dock totalt sett 36 000 personer i vår bostadskö för nyproduktion, säger Pernilla Nätt.

Hälften av lägenheterna kommer att förmedlas via Wallenstams egen kö och den andra hälften lämnas till Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Kan det bli fler liknande ombildningar framöver?

– När det gäller att göra fler ombildningar till hyresrätt kan det bli aktuellt om bostadsrättsmarknaden fortsätter vara svag och hyresrättsmarknaden stark. Vi följer utvecklingen och fattar beslut om upplåtelseform utifrån varje kommande projekts förutsättningar, Säger Pernilla Nätt.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15