Rop på hjälp. Polisen fick ett märkligt larm under lördagsnatten. Foto: Polisen

Vuxenlek med handklovar - då fick Norrortspolisen rycka ut

Ett par som använt handfängsel under lördagsmorgonen fick ringa polisen efter att ha slarvat bort nyckeln. – Svårt att inte hålla sig för skratt, säger polisen Martin Ferm.

  • Publicerad 14:41, 14 feb 2017

Det var strax efter klockan fem i lördags morse som polisen i Norrort fick ett larm som skilde sig från mängden.

– Det var ett par som hade lekt med handfängsel och inte hittat nycklarna. Ena personen ska ha letat överallt utan att hitta nyckeln så vi fick ju hjälpa till att låsa upp, säger Martin Ferm, polisassistent i Täby.

Martin och hans kollega skulle strax gå av passet när de fick larmet.

– Det var svårt att inte hålla sig för skratt, speciellt vid den tiden när man precis skulle kliva av. Det är i toppen av det märkligaste jag varit med om, men man vet ju att det sker, säger han.

"Skämdes"

Händelsen inträffade i Täby och enligt Martin ska ena personen ha varit "stolt" medan den andra "skämdes ögonen ur sig".

– Handfängsel som är gjorda för det här har ofta en spärr så att man kan öppna utan nycklar, men inte de här, säger han.

Vad ska man tänka på om man vill använda handklovar?

– Det är väl att kontrollera exakt var nycklarna är och att de ligger på ett bra ställe, då slipper de ju skämskudden. Men har vi inte så mycket att göra så får vi hjälpa till, säger han. ​

Det har hänt förut och det kommer garanterat hända igen enligt Martin.

– Jaja, vi blev varnade om det här redan på polishögskolan och det lär hända igen.