Duo. Anna Mosten och Irma Eriksson Wadström, Bald & Blondie, släpper singeln AK47. Foto: Pressbild

"Vore häftigt att spela vid Djursholms slott"

Anna Mosten, 24 år, från Nora, Sätra ängar, gör idag debut med singeln AK47 i duon Bald & Blondie med Irma Eriksson Wadström. Vi tog ett kort snack inför releasen.

  • Publicerad 11:30, 24 sep 2021

Vad handlar låten om?

– AK47 är den ultimata hämndlåten. Det kan handla om hjärnspöken, om en person i ditt förflutna som gjort dig en oförrätt, eller liknande. Att göra slut med sina demoner, kan man säga.

Vad är det för typ av musik?

– Vi fick höra att vi är ganska genrelösa. Jag kommer från mer renodlad pop, med jazz och Motown, och Irma också från pop-hållet även punk och soul. I mitten möts vi och blandar med rock. Tung bas och roliga texter. Mycket ös.

 Vad händer nu?

– Nu är fokus på releasen, sen planerar vi att följa upp med två singlar och en EP i början av nästa år. Sen hoppas vi på spelningar så fort som möjligt. Vi är taggade på att äntligen kunna spela live igen.

Blir det spelning här?

– Absolut, det hoppas vi på. Men just nu fokuserar vi på EP släpp. Vi har bara en låt släppt just nu så ett liveframträdande nu skulle vara lite kort.

Något favoritställe?

– Det vore riktigt häftigt att bygga en scen och spela vid Djursholms slott. Något pampigt och gammalt hade funkat väldigt bra med vår typ av musik.

Bald & Blondie

Bald & Blondie utgörs av Anna Mosten och Irma E. Wadström.

Duon känner varandra sedan högstadiet men började skriva musik tillsammans på utildningen Musikmakarna, och har bland annat samarbetat med artisten Fredde Le Grand.

Singeln AK47 släpptes den 24 september av skivbolaget AWAL.

Releasen kan tas del av via instagram @baldnblondie eller här på Spotify.

Visa merVisa mindre