VM-succé i Järfälla – men nu är festen över

Sverige-Mexico sågs av 1700 Järfällabor, långt över förväntan. – Mer än succé, säger Alexander Rajsic, projektledare.

  • Publicerad 15:52, 28 jun 2018

VM-matcherna har fått Riddarparken att koka under gruppspelet.

– Det har varit mer än succé. Helt otroligt mycket folk. Det toppade igår på Sverigematchen med 1 700 besökare, säger Alexander Rajsic, projektledare på Järfälla kommun, som inte räknat med alls så många.

– Jag hade prognos på 300, max 400 på Sverigematcherna. Folk har verkligen gått man ur huse, vi har fått en massa kramar och glada tillrop. Det blev en riktigt härlig slutkläm igår!

Men det är ju nu det börjar bli riktigt spännande.

– Ja, det är flera som kommit fram och velat att vi ska visa Sverige-Schweiz. Men vi hade bara råd med gruppspelet, det är dyra saker med licenser och annat och vi är glada att vi kunnat visa gruppspelet. Lite tråkigt, men det var svårt att förutse. Hade vi vetat om hur det skulle gå skulle vi nog ha sträckt oss till åttondelsmatcherna.

Enligt Alexander Rajsic har inga incidenter alls rapporterats på det alkoholfria VM-partyt, bortsett från enstaka cigarettrökare som hänvisats att blossa utanför fanbase. Men särskilt gläds han över en annan sak.

– Det har varit otroligt integrerande. En stor grupp som kom hit och hejade på Iran, sen kom de tillbaka och höll på Sverige. Alla har verkligen varit här och det gör mig väldigt glad och stolt.