VM-silver för Rasmus Wranå

Sveriges lag Edin, med Rasmus Wranå från Sundbyberg i laget, tog sig till final i curling-VM efter en rafflande semifinal mot Schweiz. Men i finalen blev värdnationen Kanada för svåra.

  • Publicerad 08:33, 10 apr 2017

– De hade favör av sista sten i rätt omgångar och vi fick ligga och jaga. De fick matchen dit de ville och vi var tvungna att chansa lite, säger Niklas Edin.

Finalen som spelades natten mot söndag blev poängsnål, 4–2 till Kanada till slut, och det var små marginaler som avgjorde. I nionde omgången gick Kanada från 2–2 till 4–2 . Sverige försökte bygga lägen för att komma ikapp i sista omgången, men Kanadas skip Brad Gushue kunde säkra guldet med en öppen utslagning.

”Vi höll oss till vår plan”

– Vi höll oss till vår plan och spelade bra, men förlorade mot ett lag som spelade ännu bättre, säger Niklas Edin.

I det svenska silverlaget spelade Niklas Edin, Rasmus Wranå, Oskar Eriksson, Christoffer Sundgren och Henrik leek.

VM-bronset gick till Schweiz som vann mot bronsmatchen mot USA med 7–5.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10