Gustav Bergman provar ny karriärsinriktning. Foto: Läsarbild Mårten Lång/Svenska Orienteringsförbundet

VM-medaljör tränare på orienteringsgymnasiet

Gustav Bergman som tagit guldmedalj på både EM och VM blir tränare för det nya orienteringsgymnasiet inom Rudbecksskolan i Sollentuna.

  • Publicerad 09:00, 15 sep 2018

Sollentuna får ett nytt orienteringsgymnasium inom Rudbecks organisation. Och redan nu presenterar gymnasiumet ett mycket tungt namn på tränarsidan – den flerfaldiga VM- och EM-medaljören, Gustav Bergman.

Gustav Bergman är just nu rankad 4 i världen och förra helgen vann han ett SM-guld. Han tävlar för OK Ravinen i Nacka och är ett av Sveriges absolut största namn inom orienteringen.

– Rudbeck har alltid haft mycket hög ambition när det gäller kvalitet och utveckling av vår verksamhet, vilket har gjort skolan till en av länets populäraste. Att vi då får förmånen att arbeta tillsammans med Sveriges bästa orienterare gör att vi har goda möjligheter att skapa ett orienteringsgymnasium i absolut toppklass, säger Linus Nygren, gymnasiechef på Sollentuna kommun.

Nya utmaningar för Bergman

Det nystartade Orienteringsgymnasiet blir en nationell idrottsutbildning och Gustav Bergman främsta arbetsuppgift blir att utveckla elevernas orienteringsteknik.

– Det här blir något nytt för mig, så det känns spännande. Min styrka är orienteringstekniken, och det är på personlig utveckling inom det området jag kommer fokusera som tränare, säger Gustav Bergman.

Den första årskursen elever börjar hösten 2019.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42