Guldhjältar. Dennis Good Bogg och Rasmus Rudslätt efter succén i VM-finalen mot USA. Foto: Privat/Mostphotos

VM-hjältar från Sumpan firades i Globen

Resan till Tyskland blir ett minne för livet för Småkronorna. När VM-mästarna hyllades i Globen förra helgen fanns bland annat sundbybergarna Dennis Good Bogg och Rasmus Rudslätt med på isen.

  • Publicerad 17:08, 13 maj 2022

Det såg tufft ut på papperet, men som den gamle AIK-tränaren Torgny Bendelin en gång sade: allt kan hända, pucken är platt.

– Vi var inte tippade att vinna, men vi visste själva att vi hade vad som krävdes för att ta hem det, säger Småkronan Dennis Good Bogg, till vardags spelare i just AIK.

Och mycket riktigt, när slutsignalen gick hade Småkronorna spöat USA med 6–4. Guldet i U18-VM i Tyskland var ett faktum.

Drygt en vecka efter segern har laget fått åtnjuta mycken uppskattning.

– Det har varit sjuka reaktioner, alla har hört av sig, säger Rasmus Rudslätt.

Liksom Dennis Good Bogg är han AIK:are – och sundbybergare. När VM-guldet skulle firas på hemmaplan togs gratulationerna emellertid emot i Bajenland, i Tre kronors hemmaarena.

– Vi blev hyllade på Globen i lördags. Alla applåderade, det var jättemäktigt, säger Rasmus Rudslätt.

Allt är möjligt

Som son till en tidigare elitspelare har viljan att syssla med hockey alltid funnits i blodet, konstaterar han.

Samtidigt: att ens komma med i ett VM beskriver han som "sjukt". Men, menar Dennis Good Bogg, om laget vill vinna är allt möjligt.

– USA var bra, de vann skotten överlägset men jag tycker att vi hade bra försvarsspel och målvakt, vi kämpar på bra.

Och framöver? Närmast väntar en paus från spelandet. Men det blir också till att "gnugga på i sommarfysen" och ladda inför nästa säsong, som grabbarna uttrycker det.

– Sedan får man också motivation av att vara ifrån isen lite, säger Rasmus Rudslätt.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbybergarnas tips på hur du räddar äktenskapet

Nyheter ✓"Ge varandra tid" ✓"Visa förståelse" ✓"Lyssna" I Sundbyberg tar äktenskapen slut snabbare än på andra håll i länet. Så hur undviker man skilsmässa? Mitt i tog sig ut bland folket och bad om de bästa relationstipsen.onsdag 25/5 11:12

Så undviker du skilsmässan: "Viktigt att prata"

Nyheter Relationsexpert ger råd Risken för skilsmässa är som störst cirka fyra år in i äktenskapet. Genom att prata med varandra går det att förebygga krisen, enligt relationsexpertisen.tisdag 24/5 9:46

Laga cykeln och spela padel – nu öppnar Planen

Nyheter Ska skapa liv i kontorsområdet Mecka med hojen, spela padel och lär dig om återvinning. Nyöppnade aktivitetsparken Planen vill locka folk till Solna business park.tisdag 24/5 8:15