VM-guld för kören Rönninge Show Chorus – igen!

De dominerar i barbershopens hemland. Rönninge Show Chorus har nu tagit sitt tredje VM-guld. En fenomenal avslutning för grundaren Britt-Heléne Bonnedahl som ledde kören för sista gången internationellt.

  • Publicerad 20:38, 22 sep 2019

Natten mot söndagen stod det klart att Rönninge Show Chorus än en gång är världsmästare i barbershop-sång. Den 147 personer stora kören, med sångerskor från hela Stockholm, var favoriter och höll hela vägen i New Orleans.

– De är verkligen värda varje uns av det här guldet. Men det viktigaste är ändå inte ett tävlingsresultat, utan deras sätt att behandla musiken och förmedla så mycket kärlek, säger Dr. David Wright, som arrangerat musiken i finalpaketet och coachat kören i ett pressmeddelande.

Sista gången för körens grundare

Det var en speciell kväll för kören även på ett annat sätt. Tävlingen i New Orleans var sista gången som grundaren Britt-Heléne Bonnedahl dirigerade kören på en internationell scen.

– Det är känslosamt. Samtidigt är vi väldigt lyckligt lottade som har både vår co-dirigent Anna Alvring, och vår vice-dirigent, Anna-Lena Rickardsson kvar, redo att ta ännu mer ansvar, och vi bygger vidare på en musikalisk ledning runt dem. Britt-Heléne kommer naturligtvis att finnas kvar med oss, inte minst som återkommande coach, sade Johanna C Nilsson som är marknadsansvarig till Mitt i inför tävlingarna.

Ikväll ska världsmästarkören från Rönninge försvara guldet

”Thank you for the music”

Barbershop-sången kommer från USA, men det var med låtar från den svenska låtskatten som Rönninge Show Chorus fick både publiken och juryn på fall. I finalen framförde kören låtar av bland andra Karl, Boberg, Max Martin och Abba. Abbas stora hit Thank you for the music blev samtidigt en hyllning till körens grundare Britt-Heléne Bonnedahl.

Fler körer från Rönninge och Stockholm

Kören Stockholm City Voices kom på åttonde plats i finalen. På fredagen var det också final för kvartetter, Stockholmskvartetterna Milli Blink och Ambush placerade sig på sjunde respektive nionde plats. Kvartetten Gig-a-bite kom på 24:e plats.

Uppträder på Johanneshov

Den som är sugen på att se Rönninge Show Chorus kan bege sig till Johanneshovs stadion 7-8 december. På Stjärnjul uppträder Rönninge Show Chorus tillsammans med kören The Entertainmen och på scenen återfinns också Samuel Ljungblad, Gunilla Backman, Peter Johansson och Anders Lundin.