Gängkonflikten i Flemingsberg - en tonåring sköts nära Gula gången. Foto: Anna Z Ek

Vittnen sökes: ”Det här är barn som skjuter barn”

Gängkonflikten i Flemingsberg har koppling till kriminella ungdomar i Alby och Vårby. – Det här är barn som skjuter barn, säger polisen Ulf Sundström till Aftonbladet. Polisen söker nu vittnen till händelserna.

  • Publicerad 14:00, 29 okt 2018

Mitt i har flera gånger rapporterat om gängkonflikten i Flemingsberg och centrala Huddinge, där tre ungdomar skottskadats på sistone.

Dessutom detonerade en granat i Visättra, dagen efter en av skjutningarna.

Nu har polisen gått ut i tv-programmet Efterlyst och söker vittnen till alla händelser.

Krig mot Alby och Vårby

Polisen säger nu att gängkonflikten i Flemingsberg har koppling till kriminella ungdomar i Alby och Vårby, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Det här är barn som beväpnar sig

Ulf Sundström

Som Mitt i tidigare skrivit tros konflikten röra narkotikaaffärer.

– Det här är barn som beväpnar sig och skjuter mot varandra. Skjuter man i ett centrum, mitt på dagen, kommer någon att gå på en begravning snart, säger polisen Ulf Sundström till Aftonbladet.

Ulf Sandström bekräftar också för Mitt i att gängkonflikten rör ungdomar i Flemingsberg kontra kriminella ungdomar i Alby respekive Vårby.

–  Men det är inga fasta gäng, mer lösa konstellationer, säger han till Mitt i.

Söker taxivittne

Vid den första skjutningen blev en 16-årig pojke skottskadad vid koloniområdet vid Ebba Båts väg i Flemingsberg. En stund därefter sågs han på övervakningsfilm i Alby, med en skottskada i armen, skriver Aftonbladet.

 – Pojken fick sedan hjälp av några personer på en fritidsgård i Alby, hans skador var inte livshotande. Vi behöver komma i kontakt med en taxichaufför som befann sig i anslutning till Ebba Bååts väg. Det är jättetacksamt om han hör av sig till Efterlyst, säger Ulf Sundström.