Det var sent på natten mellan lördag och söndag som en 12-årig flicka sköts till döds mellan Shell och McDonald's vid Hallunda trafikplats. Foto: Henrik Lindstedt

Vit kombi efterlyses efter dödsskjutningen

Flera har kallats till förhör men ingen är ännu gripen efter mordet på en 12-årig flicka i Hallunda natten till söndagen. Polisen ber nu alla som kan ha information att ta kontakt.

  • Publicerad 10:56, 3 aug 2020

Natten till söndagen den 2 augusti skjöts en 12-årig flicka till döds vid Shell-macken på Sankt Botvids väg i Hallunda. Flera personer befann sig på platsen vid händelsen och flera har kallats till förhör, men ingen har ännu gripits misstänkt för brottet.

12-årig flicka skjuten till döds i Hallunda

Under söndagen arbetade kriminaltekniker med att samla in teknisk bevisning från platsen. Film från övervakningskameror har hämtats och polisen är särskilt intresserade av en vit kombi, enligt uppgifter till SVT:s Morgonstudion. Polisen uppmanar alla som kan ha uppgifter om den vita bilen eller någon annan relevant information att ta kontakt.

Vill inte äventyra utredningen

Vad flickan gjorde på platsen och huruvida hon hade någon koppling till någon gärningsman vill polisen i dagsläget inte kommentera.

– Så här tidigt i en utredning ska vi inte gå ut med så mycket information, för det kan förstöra utredningen, säger Palle Nilsson, tf biträdande regionpolischef i Stockholm, i SVT:s Morgonstudion.

Enligt uppgifter till Expressen var den egentliga måltavlan två män från ett kriminellt nätverk, men polisen vill inte uttala sig i frågan.

Rättelse: Tidigare skrev vi att polisen söker en vit skåpbil. Polisen har rättat sitt uttalande: Det rör sig i stället om en vit kombi.

Vet du något? Kontakta polisen!

Du kan tipsa polisen genom att ringa 114 14.

För mer information om vad det innebär att tipsa polisen, titta här.