Full rulle i Bällstabergshallen. Foto: Tove Naumann

Visste du? Nu kan du lira basket i Vallentuna

Vallentuna har varit ett en vit fläck på kartan när det gäller basket. Men sedan i höstas finns Vallentuna basket, som i dagsläget har 30 barn i träning.

  • Publicerad 16:30, 27 feb 2017

Sedan i höstas har Täby basket knoppats av till en sektion även i Vallentuna.

– Vi har ett mål på 40-50 elever när vårsäsongen är slut. Vi ska skapa den plattform som behövs, ta hjälp av föräldrar, så att föreningen står stabil från början, säger Erik Söderberg, ordförande i Vallentuna basket.

En av spelarna heter Josefin Esni Selberg. Hon tycker att spela match är roligast.

– Basket är bra för att det är roligt och man får tävla litegrann, man får lära sig nya saker och träffa kompisar. Man får springa av sig, andra sporter går inte riktigt lika snabbt och man får inte dribbla med bollen, säger hon.

Flickor och pojkar tränar tillsammans i Bällstabergsskolan under ledning av Harald Naumann. Just nu är det barn födda 2007-2010 som är med.

– Äldre barn är välkomna till Täby basket tills det blir tillräckligt stort intresse. Vi vill gärna starta träning i norra Vallentuna också, säger Erik Söderberg.

– Det finns vita fläckar som Vallentuna. Täby har alltid haft stor verksamhet, Danderyd också. Nästa mål att starta i Vaxholm.

Josefin Esni Selberg tycker att matcherna är roligast. Hennes mamma Behnosh Esni har själv spelat basket, och hon vill hälsa att fler är välkomna till Vallentuna Basket. Foto: Tove Naumann

Varför ska barnen välja just basket?

– Jag tycker den är ganska lättillgänglig. Man behöver ett par vanliga gymnastikskor, inget annat. Det är en utvecklande sport, en kombination av taktik och strategi plus kondition och koordination. Inte bara kraft och inte bara längd.

Va?! Måste man inte vara lång?

– Nej, vi har inga krav. Man behöver bara vara en person som gillar och vill testa på, som vill träna och lära sig. När du vill lägga ner mer tid på basket kanske längden har en viss betydelse, men inte i den verksamhet som vi driver i Täby och Vallentuna som handlar om att utveckla varje individ utifrån förutsättningarna. Vi lever efter devisen ”så många som möjligt, så länge som möjligt”.

Alla är välkomna, hälsar Vallentuna basket. Foto: Tove Naumann