Visättraskolan festar in skolstarten

Ballongsläpp, konfetti, hoppborgar, fiskdamm, rökmaskiner och ”groupie”-bilder med Samir & Viktor från Melodifestivalen. I måndags firade Visättraskolan startskottet för ett nytt spännande läsår.

  • Publicerad 08:22, 27 aug 2015

Eleverna anade att något alldeles extra var på gång under måndagen.

– Min storebror går också här i Visättraskolan. Han har varit med förut, så han har berättat för mig att det skulle finnas massa hoppborgar här, säger Jacob som börjat ettan.

Klockan tio samlas alla på skolgården. Flaggan står hissad och skolgården är full med uppblåsta hoppborgar och klätterställningar. Uppe på skolans tak står en scen med discolampor. En känd artist ska uppträda. Vem kan det vara? Det viskas om både Rihanna och Beyoncé nere på skolgården.

På en given signal släpper ettorna varsin ballong. De far mot himlen i ett färgglatt moln. Mitt i jublet smäller det av ett moln av konfetti. Nu regnar det guldstjärnor. Rökmaskinerna sprutar från taket. Upp kliver Samir & Viktor, kända från melodifestivalen med låten ”Groupie”. Eleverna jublar, hoppar, viftar med armarna och sjunger med – ”Inga mera selfies för vi ska ta en groupie”.

– Det är kul att gå i skolan. Vi får lära oss saker. Men jag visste inte att det skulle vara så här, säger Ruja från klass 1A.

Visättraskolans dag är en ny tradition som startade förra läsåret. Skolan firar att eleverna lyft skolans resultat flera år i rad.

– Istället för att avsluta året med fest så börjar vi läsåret med en stor glädjefull fest. Dagen bidrar till känslan av stolthet och gemenskap som eleverna kan bära med sig under resten av läsåret, säger skolans rektor Semira Vikström.

Visättraskolan

”Den lilla skolan med den stora mångfalden” är skolans slogan. Här går 315 elever från förskoleklass till årskurs 6.

De senaste åren har Visättraskolan lyft kunskapsresultaten. I våras gick skolans sexor ut med ett meritvärde på 225,8, vilket är över genomsnittet i Huddinge kommun som låg på 215,8.