Visar 100 miljoner­ år gammal bajskorv från en dinosaurie­

Se teater, häng på Harry Potter-klubb eller känn på en dinosauriebajs­korv.

  • Publicerad 13:35, 9 apr 2022

Vi inleder påsklovet med två spännande aktiviteter.

På måndag börjar påsklovet­ för Enköpings barn och unga. Och i vanlig ordning finns det en hel del att hitta på för den som väljer att stanna på hemmaplan.

– På biblioteket inleder vi påsklovet med två spännande aktiviteter. Måndag den 11 april är det premiär för Harry Potter-klubben, säger Helena Gille, tillförordnad enhetschef på biblioteket
i Enköping.

Förtrollande pyssel

Under måndagen blir det alltså Harry Potter-tema på biblioteket där bland annat högläsning och förtrollande pyssel står på schemat.

Dagen efter, under tisdagen, byter biblioteket skepnad. Mystiken byts ut mot en tidsresa tillbaka till dinosauriernas tid.

Känn om du törs

Det görs i samband med att författaren och bildskaparen Sarah Sheppard, som bland annat ligger bakom barnböckerna ”Hajar” och ”Viktiga kartor”, gästar biblioteket. ¨

Med sig har hon en äkta Tyrannosaurus-tand och en ... ja, lika äkta 100 miljoner år gammal dinosauriebajskorv som besökarna får känna på – om de törs.

Arrangemanget riktar sig till barn på lågstadiet.

Skapa unika påskägg

Under onsdagen, den 13 april, blir det konstklubb
i Tingshuset. Där kommer besökarna tillsammans med kommunens pedagoger att få prova på att måla och utsmycka unika påskägg.

Det finns gott om både pärlor, paljetter, fjädrar och band, men den som vill delta­ måste först anmäla sig via kommunens hemsida. Information om hur man anmäler sig och fler aktiviteter under lovet finns på enkoping.se/pasklov.

Fler aktiviteter i påsk

Familjeföreställningen Osamsas med Teater Tre spelas på Joar Blå söndagen den 10 april. Teatern riktar sig till barn 4–8 år.

Under veckan pågår Konstjakten där det gäller att besöka lokal offentliga­ konstverk och svara på frågor om dessa. Den som svarar på minst tre frågor har chans att vinna konstmaterial och en biobiljett.

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08