Prisad. Ola Bigelius tar emot Arne Wåhlstedts vandringspris. Foto: Fredrik Gustafsson

Vinnarna av Guldliljan fick sina priser – till slut

Tredje gången gillt. Nu har Enköpingsföretagarna fått sina priser trots allt.

  • Publicerad 21:17, 2 jan 2021

Det blev ingen Guldliljan­gala 2020. Inte heller en nedtonad prisceremoni på Enköpings golfklubb i höstas som det var tänkt.

Det satte restriktionerna stopp för. Men pristagarna skulle ändå få sina utmärkelser innan året var slut.

Möttes på Buster

I slutet av förra veckan åkte representanter från Företagarna Enköping runt och delade ut priserna. Ett av stoppen var på Buster Sport på torsdagsförmiddagen där föreningen och Enköpings kommuns tidigare marknadschef Arne Wåhlstedt mötte upp entreprenören Ola Bigelius för att dela ut Arne Wåhlstedts vandringspris.

I nomineringen står det:

”Den här personens engagemang, för vår kommuns utveckling, har inga gränser. I och med att den här personen pratar, tar beslut och agerar i dubbel hastighet så hinner personen ifråga att uträtta mer än de flesta.”

– Det känns bra, det känns roligt. Det känns som att man får uppskattning för det man gör. Och jag är ju aktiv på många fronter, det är väl det. Jag är med i en del idrotter och sitter i ett antal styrelser, säger prismottagaren Ola Bigelius.

Det står i nomineringen att du pratar i dubbel hastighet?

– Jag tror nog inte att det är med flit, det har nog bara blivit så. Men jag får nog mer gjort på det sättet, säger han med ett leende.

Vinnarna är...

Årets företagare: Taksäkerhetsmontörerna i Mälardalen

Årets handlare: Karin Sömmare

Årets sociala företag: Hela människan RIA

Årets komet: SVEA Power Control

Årets lantbruksföretag: T.P.G Lantbruk AB

Ena Energis miljö & energipris: Bredsands El & Solteknik

Arne Wåhlstedts vandringspris: Ola Bigelius

Visa merVisa mindre

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36