Efter en lång period av stigande villapriserna kan en ny trend vara på väg. Enligt den senaste rapporten från Svensk mäklarstatistik har villapriserna i Täby kommun sjunkit med 0,6 procent de senaste tre månaderna. Men det behöver inte betyda att priserna faktiskt gått ned.

– Statistik är statistik. Man måste ta det med en nypa salt. Det är en marginell minskning och det är inom felräkningspengarna kan man säga. Jag skulle vilja säga att det är oförändrade priser trots statistiken. säger Guy Wallster, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Täby.

– Det är inte så konstigt heller, vi är i en säsongsskiftning. Augustisiffrorna, innan marknaden kommer igång, brukar se ut så här förutom kanske förra året.

Hur tror du framtiden kommer se ut?

– Jag tror att vi kommer få en utplaning och inte se den prisökning vi har sett de senaste ett-två åren. Vi kommer få en stabil marknad framåt. Det finns för många som vill köpa och för få som vill sälja och så länge det är så kommer priserna hålla sig rätt så bra, säger Guy Wallster.

– Tillgång och efterfrågan styr marknaden.

Under de senaste tre månaderna har 100 villor sålts i Täby, är det mycket eller lite?

– Det är förhållandevis normalt skulle jag säga.

Tittar man på en tolvmånadersperiod har det enligt Svensk mäklarstatistik sålts drygt 600 villor i Täby och priserna har stigit med 15,5 procent.