Bilden är ett collage. Foto: Mostphotos

Villainbrott ledde till stöldgömma i Norsborg

Ett villainbrott under måndagen i Tyresö strand gjorde att polisen hittade en lägenhet full med stöldgods i Norsborg. Totalt är sex män anhållna misstänka för stöld och häleri. – De verkar hänga ihop så man kan säga att det är någon form av liga, säger Magnus Molin, kommunpolis i Nacka.

  • Publicerad 15:17, 29 maj 2018

Ett inbrottslarm gick igång i en villa på Tjäderstigen i Tyresö strand under måndagsförmiddagen. Vaktbolaget larmade polisen som kom till platsen med ett flertal polispatruller.

På grund av ett uppbrutet fönster kunde polisen konstatera att det skett ett inbrott. Och tack vare vaktbolagets övervakning kunde de ta del av de filmade materialet.

– Man fick in bra signalement från övervakningsföretaget som filmat det hela, säger Magnus Molin. 

Hundpatrull fångade tre personer

En av polispatrullerna körde från Värmdö till Tyresö och på vägen till brottsplatsen såg de en misstänkt bil.

– En patrull fattade misstankar om en bil som lämnade området, säge Molin. 

Patrullen ville stanna och kontrollera fordonet på Tyresövägen, i höjd med Älta, men föraren vägrade att stanna. Först i Farsta, i närheten av Larsbodavägen/Kristinehamnsgatan stannade bilen.

– Fyra killar springer då ut och bort från platsen. Först fick polisen tag i en person, och resterande tre med hjälp av hundpatrullen.

De fyra männen greps på platsen och sitter under tisdagen anhållna och misstänkta för grov stöld genom inbrott. Föraren är även misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Hittade stöldgods i Norsborg

Magnus Molin berättar att polisen lyckades härleda de fyra gripna männen till en lägenhet i Norsborg. Där hittades två andra killar som greps och är nu misstänka för häleri, försäljning av stöldgods. 

– Man hittade stöldgods i lägenheten som förmodligen kommer från andra inbrott i Stockholm.

Under tisdagen är totalt sex personer anhållna och polisen i Nacka kommer arbeta med utredningarna. Någon form av koppling verkar männen ha till varandra, enligt Molin. 

– De verkar hänga ihop så man kan säga att det är någon form av liga.