Villabranden i Ålsten var inte anlagd

Till en början rubricerade polisen branden som en misstänkt mordbrand men nu utesluter man att branden var anlagd. – Vid mordbrand misstänker man att det finns ett uppsåt att skada en person, vi har gjort bedömningen att branden inte var anlagd, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen.

  • Publicerad 09:04, 28 dec 2017

Det var sent på torsdagskvällen den 21 december som en brand utbröt i en villa i Ålsten. 12 personer bodde i huset som var ombyggt till tre lägenheter. Människor tvingades hoppa ut genom fönstret för att rädda sig undran branden. Senare fördes alla till sjukhus med frakturer och rökskador och på lördagen dödförklarades två små barn.

Till en början utredde polisen händelsen som en misstänkt mordbrand men nu utesluter man att branden var anlagd.

– Vid mordbrand misstänker man att det finns ett uppsåt att skada en person, nu har vi gjort bedömningen att branden inte var anlagd, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen.

Rubriceringen har istället ändrats till allmänfarlig vårdslöshet.

– Man har brustit i den omsorg som man ska ha i normalfallet, det kan till exempel vara att man glömt och släcka ljus eller att man lämnat en kastrull på spisen utan uppsikt, säger Kjell Lindgren.