Villaägare och företagare i bussupprop mot SL

12 föreningar och företag i Upplands-Bro kräver en uppdatering av busslinje 556. I ett gemensamt upprop till SL går de samman i protest och kräver att linjen får nya avgångstider.

  • Publicerad 08:47, 12 okt 2015

Trafikeringen av linjen, som går mellan Bro, Ådö och Smidö, har inte förändrats sedan 70-talet. Då var området ett sommarstugeområde med bara ett fåtal fastigheter. I dag bor över 700 personer utmed linjen – och flera nya bostadsprojekt planeras.

– Det är helt orimligt att bussen går på tider då ingen åker buss. SL säger att ingen använder linjen, men det är inte så konstigt när den är anpassad för ett sommarstugeområde, säger Per Skånberg, Villaägarna i Upplands-Bro.

Nyligen räddades linjen från neddragning, men det löser inte problemen enligt protestgruppen. De vill ha två linjer, en till Ådö och en till Smidö, och kräver att avgångstiderna ändras.

– För de som bor på Smidö tar bussen 50 minuter, för en sträcka som tar åtta minuter med bil. Det säger sig självt att människor kommer att fortsätta åka bil när det ser ut så. Och hur hållbart är det?

Prisuppgång på bostadsrätter i Upplands-Bro

Största uppgången på 4 år. Under perioden oktober-december gick priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro upp med 13 procent visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. Det här är den största uppgången på fyra år,...tisdag 26/1 9:59

Godissugen rekryt ertappad

Värnpliktig bröt mot order – får varning. En av de värnpliktiga vid Livgardet i Kungsängen valde att trotsa ett beslut om karantän i november i fjol. Den värnpliktige lämnade sitt rum för att hämta godis hos en annan rekryt på förläggningen....måndag 25/1 14:39