CYKLADE EFTER. Villaägaren gav sig ut på cykel och följde efter inbrottstjuven. Foto: Mostphotos / GAMMA-MAN

Villaägare cyklade efter inbrottstjuv mitt i natten

Mitt i natten vaknade en villaägare och upptäckte att det var en inbrottstjuv i bostaden. När tjuven lämnade bestämde sig den nyvakne bostadsägare för att följa efter.

  • Publicerad 10:58, 19 apr 2021

Händelsen inträffade vid tretiden på natten mot måndag, 19 april. En villaägare i Långbro vaknade av att en inbrottstjuv befann sig inne i huset.

När gärningspersonen, en man i 30-årsåldern, lämnade bostaden bestämde sig den boende för att jaga efter honom på en cykel.

– Jag kan inte svara på om han smög efter eller om det var en jakt, men villaägaren förföljde tjuven, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Sprang in på hotell

I närheten av Älvsjö station tappade den cyklande villaägaren bort tjuven. Men en annan person hade då sett en man springa in på ett hotell i närheten och då kontaktat polisen.

– Eftersom det var så pass nära i tid kopplade man ihop de här två händelserna. Patrullen på plats gick in på hotellet och kunde göra husrannsakan i hotellrummet, säger Towe Hägg.

I hotellrummet greps tjuven och stöldgods från villainbrottet hittades i rummet.

– Det här var ett mycket rådigt ingripande från bostadsägaren. Det är ju alltid upp till en själv att bedöma vad man kan göra. Men i det här fallet ledde det till att en misstänkt gärningsman kunde gripas och att en målsägande fick tillbaka sitt gods, säger Towe Hägg.

På hotellrummet fanns det även ett annat föremål som polisen misstänker är stulet. Mannen i 30-årsåldern är misstänkt för grov stöld genom inbrott.

Villaägare hittade inbrottstjuv i bostaden – hotades med kniv