Villa Strandvik blir paradvåningar

Villa Strandvik ska byggas om till fyra paradvåningar. Intresset för lägenheterna är stort. – Jag är i dialog med flera olika familjer, säger mäklaren Helen Jelbe.

  • Publicerad 14:06, 18 sep 2018

Det har varit många turer kring Villa Strandvik, som ligger vid Farstavikens norra strand väster om Gustavsberg. Nu är det klart att det ska bli bostäder i huset. Det är fastighetsgruppen Sisyfos som ska göra om villan till ägarlägenheter.

– Det ska bli fyra paradvåningar. Vi tänker att det är en fantastisk byggnad där en paradvåning per plan gör sig bäst. Lägenheterna blir mellan 160-260 kvadratmeter stora, säger Olle Larsson, vd för Sisyfosgruppen.

Har även köpt Dragon Gate

Sisyfosgruppen har nyligen köpt det enorma Kinapalatset Dragon Gate i Älvkarleby söder om Gävle, som stått tomt länge. De har även gjort om Villa Björkudden och har nyligen även köpt Kaggeholms slott.

– Vi tycker om att ta oss an speciella projekt. Villa Strandvik har en speciell själ och historia. I samband med projektet ger vi ut en bok om husets historia, säger Olle Larsson.

Byggstart för renoveringen och ombyggnaden beräknas bli vid årsskiftet.

Olle Larsson säger att utgångspunkten är att behålla så mycket som möjligt utvändigt.

Våningarna är redan ute till försäljning. Längst upp i byggnaden heter våningen Havsvakten, med en boendeyta på 156 kvadratmeter. Utgångspriset ligger på 9 miljoner.

Våning två, som är den största på 260 kvadratmeter och heter Guvernanten, användes som sovavdelning under familjens Odelbergs tid. Prislappen på den våningen är 11,5 miljoner kronor.

Första våningen, Salongen, är på 236 kvadratmeter med ett pris på 11,5 miljoner kronor.

”Jättestort intresse”

Engelska puben på våning noll har en boarea på 200 kvadratmeter och ett pris på 9,5 miljoner kronor.

– Intresset är jättestort. Jag är i dialog med flera olika familjer. Det som är unikt är att de kan påverka både planlösning och design, säger mäklaren Helen Jelbe på Bjurfors.

Intill Villa Strandvik bygger Seniorgården Strandviks flyglar med seniorbostäder.

Fakta

Villa Strandvik

Villa Strandvik uppfördes ursprungligen som privatbostad under år 1912.

Beställare av den exklusiva villan som är byggd i jugendstil var ingenjör Axel Odelberg, son till Wilhelm Odenberg som var direktör för Gustavsbergs porslinsfabrik under 1930-talet.

Fram till slutet av 1980-talet användes huset i samband med porslinsfabrikens verksamhet.

Efter 1980 har byggnaden haft olika funktioner, bland annat hotell, kontor och nu senast som behandlingshem från 2011-2015.

Sedan 2000 har JM stått som ägare till villan.

Källa: Sisyfosgruppen
Visa merVisa mindre