Bygge. Under flera år pågick ombyggnad, träd höggs ner och vallar byggdes runt villan. Bilden är från den tiden. Foto: Arkivbild: Stefan Källstigen

Villa Söderås är fortfarande till salu – stort hemlighetsmakeri

Sedan i våras ligger Villa Söderås ute till försäljning. Men försäljningen verkar gå trögt och ägarna är hemlighetsfulla om såväl planer som spekulanter.

  • Publicerad 09:07, 21 okt 2020

Villa Söderås står just nu tyst och tom. Ingen verksamhet pågår i den för Lidingöbor välkända och omtyckta jugentvillan som precis genomgått en omfattande och påkostad renovering.

Sedan i våras har Villa Söderås legat ute till försäljning hos mäklarfirman Skeppsholmen Sothebys som en kommersiell fastighet.

Men hemlighetsmakeriet kring försäljningen är stort.

Mäklaren vill inte berätta något.

– Tack, jag vill inte prata om Villa Söderås, säger han när Mitt i ringer.

Inte heller representanter för ägarna kommenterar situationen.

– Vi kommenterar dessvärre inte vare sig köp eller försäljningar, skriver Rickard Berg Senior Adviser NFF Nordic AB i ett mail till Mitt i Lidingö. NFF Nordic ingår i samma koncern som VSQ Properties som äger Villa Söderås.

Värderad till 300 miljoner kronor

Man kan dock konstatera att försäljningen drar ut på tiden. I förra veckan gick försäljningsannonser åter i tryckt dagspress och enligt en artikel på realtid.se är försäljningen av Villa Söderås är försenad på grund av corona, helt enkelt för att spekulanter inte kunnat resa hit.

Något som Rickard Bossom Berg varken bekräftar eller dementerar.

Vad fastigheten kommer att kosta är inte heller klart. Enligt realtid.se är den värderad till 270 miljoner kronor. Läser man VSQ Properties årrtedovisning är dock hela anläggningen värderad till 300 miljoner kronor.

Långdragen konflikt

Villa Söderås har de senaste åren legat i en långdragen konflikt med staden.

Nya turer kring Villa Söderås

Många Lidingöbor har tyckt att det varit tråkigt att huset, där man förut kunde hyra lokal för fester eller ströva i parken, nu är tillbommad.

Rickard Bossom Berg. Villa Söderås ligger många Lidingöbor varmt om hjärtat. Kommer de i närtid kunna få komma in i huset och på tomten?

– Det får den nye ägaren till Villa Söderås svara på!

Mäklaren beskriver fastigheten som magnifik med möjlighet att driva hotell eller representationsboende. Totalt får köparen förfoga över över 3000 topprenoverade kvadratmeter, en rejält tilltagen insynsskyddad park. Och som om int det vore nog, finns en egen brygga som man har tillgång till via servitut.