Vill öppna. När Nina Rönnberg kan öppna Villa Skoga blir en mötesplats för företagare under vardagarna och på helger och kvällar öppnas för allmänheten. Foto: Lilié Biskopsdotter

Villa Skoga öppnar inte förrän nästa år

Tanken var att Villa Skoga skulle öppnat nu. Men köparna har inte ens fått tillgång till byggnaden.

  • Publicerad 11:27, 30 aug 2018

När Nina Rönnberg och Ulf Månsson köpt Villa Skoga i Kungsängen var planen att huset skulle vara färdigrenoverat och öppna nu till hösten, men hittills har inte mycket hänt.

Så här skriver fastighetskontoret:

”Anledningen till varför de nya ägarna inte har kunnat tillträda fastigheten ännu är på grund av att det behöver göras fastighetsrättsliga åtgärder samt myndighetsbeslut innan själva byggnationen kan komma igång.”

Nina Rönnberg är otålig och längtar till den dagen då hon äntligen får nycklarna.

– Jag längtar så till att få ta hand om det här huset och vårda det. Jag är så ivrig på att få sätta igång och renovera, säger Nina Rönnberg.

– Jag har haft den här drömmen i många, många år, fortsätter hon.

När Nina får tillgång till huset kommer hon lämna sin post som tillförordnad näringslivschef och ägna all sin tid åt att bygga upp det koncept hon drömt om.

– Det kommer säkert att ta minst 6 månader att renovera, men under tiden kommer vi ha en massor att göra, vi måste bygga upp hela konceptet, utöka hemsidan, fixa inköp, bygga kafé och förbereda butiken.

Villa Skoga kommer bli en mötesplats för företagare under vardagarna och på helger och kvällar öppnas för allmänheten.

Köp böcker för en krona i Kungsängen

Botanisera bland billiga böcker Biblioteket i Kungsängen har för mycket urgallrade böcker inne på sitt kontor. "När vi inte får plats själva så måste vi börja sälja böcker", säger bibliotekschefen.onsdag 28/9 14:53

Polisen släpper ny detalj om döda kvinnan

Ännu inte identifierad Kvinnan som hittades avliden i Upplands-Bro i juni är fortfarande inte identifierad. Polisen släpper nu en ny detalj i förhoppningen att mordutredningen ska komma framåt.tisdag 27/9 10:33