Vill flytta nytt cykelställ i Hammarbyhöjden

Den nya cykelparkeringen som byggts i Hammarbyhöjden skapar kaos i centrum. Det anser stadsdelsnämndens vice ordförande Kristina Lutz (M). Nu vill hon att cykelparkeringen flyttas.

  • Publicerad 09:05, 14 aug 2018

Sedan man byggde den nya cykelparkeringen på Finn Malmgrens plan vid Hammarbyhöjdens tunnelbanestation, uppstår ofta kaos under rusningstid. Det menar Kristina Lutz (M), vice ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Cykelparkeringen upptar fem före detta parkeringsplatser för bilar och det har enligt Lutz fått konsekvenser i området. ”Bilar parkerar lite här och där runt hela centrum. Framkomligheten är problematisk under dessa timmar.” skriver hon i en skrivelse till Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Moderaterna föreslår nu att cykelparkeringen ska flyttas. Antingen närmare gymmet eller till andra sidan tunnelbanan nedanför Tidaholmsplan. På så sätt kan det bli fler parkeringsplatser för både bilister och cyklister, vilket de menar gynnar hela området då det blir lättare för människor att handla, hämta kemtvätt, hämta stora paket, träna på gymmet och att gå ut och äta.

Mitt i Söderort har även blivit kontaktade av boende som har synpunkter på cykelparkeringen.

– Det påverkar folk som ska göra ärenden jättemycket när man inte hittar någon bilparkering. Folk är jätteförbannande. Samtidigt är den nya cykelparkeringen ofta tom. Jag har max sett tre cyklar där och det finns redan en cykelparkering bakom korvkiosken så den här behövs inte alls, säger Hans Westerberg som bor i Björkhagen och ofta gör ärenden i Hammarbyhöjden.

Stadsdelsförvaltningen förslår nu att skrivelsen ska skickas vidare till trafikkontoret för handläggning.