Vill delta i världens största havskappsegling

Den 24-åriga äventyraren och cyklisten Jonathan Welén från Åkersberga kan få i världens största havskappsegling, The Tall Ships Races 2017. Han har sedan många år tillbaka haft drömmen om att arbeta inom segling.

  • Publicerad 14:06, 9 feb 2017

 

– Några av mina fritidsintressen är äventyr och utmaningar i olika former, vilket jag verkligen kommer att få mycket av om jag blir antagen, säger Jonathan Welén.

En lång cykelresa resulterade till att Jonathan Welén just nu bor i Amsterdam. När han inte cyklar står segling högt upp på agendan. Efter flera seglatser i Australien vill nu Jonathan ta chansen att delta i The Tall Ships Races och på så sätt komma närmare sin dröm inom segling.

– Jag ser det här som en chans att kunna knyta ytterligare kontakter inom seglingen och till slut få det jobbet som jag så gärna vill ha. Det är så klart inte bara därför jag ansöker, jag tror att med mina erfarenheter av tidigare seglatser är jag en bra kandidat att ha med ombord, säger Jonathan Welén.

100 unga får segla

The Tall Ship races genomförs för andra gången vid månadsskiftet juni/juli i år. Halmstad är starthamn och tar då emot delar av världens mäktigaste och vackraste fartyg. Ungdomar mellan 15 och 25 år har chansen att vara med i världens största havskappsegling. Över 100 trainees ska då ut på en tio dagars seglingstävling med start i Halmstad och målgång i Kotka i Finland.

– Syftet med The Tall Ships Races är att ungdomar med olika bakgrund och erfarenheter genom seglingsträning ska utvecklas som individer och främja ett internationellt gränslöst kulturutbyte, säger Carina Jacobsson, projektledare för The Tall Ships Races Halmstad.

Om Åkersbergakillen Jonathan Wallén blir en av de 100 utvalda återstår att se. Antagningsbeskedet kommer att meddelas senast i slutet av maj.