Vilken trollkarl! Vilgot tog storslam i SM

Älvsjöbon Vilgot Michelin, 11 år, har bara hållit på med trolleri i tre år. Ändå gjorde han nyligen succé i SM i magi och blev bland annat juniormästare i kortmagi. – Jag var väldigt nöjd med min show, men hade inte räknat med att det skulle gå så här bra, säger han.

  • Publicerad 11:17, 4 maj 2018

Vilgot Michelin kunde stråla i kapp med pokalerna under Svenska Mästerskapen i trolleri som hölls i Uppsala. Han vann totalt tre priser med sin show, bland annat blev han juniormästare i kortmagi och fick dessutom Juniorernas Grand Prix i Close-up där kortmagi ingår som en av tre kategorier.

Det är kortlekar han trollar mest med. Intresset väcktes när han fick en trollerilåda och har bara ökat sedan dess. Han har även en storebror som trollar, men det är Vilgot som trivs bäst  i rampljuset.

Han har redan trollat på några barnkalas och ”vuxengig” och siktar på att ägna sig åt magi även i framtiden.

– Jag vill bli en professionell magiker. Och i stället för att sätta upp en egen show, skulle jag vilja bli inhyrd av företag till olika fester, säger Vilgot.

Vad är det som är roligast med att hålla på med magi?

– Det absolut bästa är gemenskapen med andra ”trollisar”. Det andra är att få folk intresserade, och se deras reaktioner.