”Vilken mardröm för pojken och mamman”

”Helt huvudlöst. Tur det inte hände lillen något allvarligt.” Det är en av de starka reaktionerna på artikeln om fyraåringen som lämnades kvar ensam när personalen på en förskola i Visättra gick hem i torsdags.

  • Publicerad 14:48, 17 sep 2018

Personalen gick hem – men glömde kvar en fyraårig pojke på gården på förskolan i Visättra. När mamman kom för att hämta sin son hade han klättrat upp i ett träd och var rödgråten, ensam och livrädd.

Artikeln om händelsen i torsdags har väckt starka reaktioner i sociala medier, där tusentals personer har läst om händelsen och flera hundra läsare har lämnat reaktioner.

Här är några av kommentarerna:

”Fy så hemskt. Vilken mardröm för stackars pojken och mamman. Finns ingen ursäkt för detta.

”Herre Gud vad hemskt! Stackars din son Hoppas att alla kommunens förskolor lär sig hur viktigt det är med checklista, där man måste lämna över vilka barn man har kvar på avdelningen till stängningspersonalen som gör en specifik stängningslista med. Har alla förskolor där jag jobbat alltid haft. Synd att vissa förskolor verkar ha missat den viktiga rutinen.”

”Hur är det ens möjligt att något sånt händer. Helt huvudlöst. Tur det inte hände lillen något allvarligt. Hoppas nån lärt sig något och att det aldrig händer igen någonsin.”

Efter att pojken glömdes kvar ska förskolan skärpa sina rutiner.