Oväntat besök. Flera Kransenbor hann se vildsvinet som avlivades på torsdagsförmiddagen. Foto: Maja Brand & Trafikkontoret

Vildsvin skrämde slag på Kransen

Ett vildsvin väckte stor uppståndelse när det dök upp mitt i Midsommarkransen. Nu har galten avlivats.

  • Publicerad 11:25, 6 feb 2020

Det blev en ovanlig morgonpromenad med hunden för Kransenbon Kent Skördegren, som på sin runda från Svandammsvägen fick hjärtat i halsgropen i en skogsdunge nära Valsbergs gränd. Där i jorden bökade ett vildsvin runt.

– Hunden började bete sig konstigt och vittrade. Sen såg jag vildsvinet, som vände sig om och tittade på både mig och hunden. Det var nära en hjärtinfarkt, den jäveln var stor. Jag var skärrad och fick bråttom därifrån. Hoppas inte den jäveln kommer efter mig nu tänkte jag, säger Kent Skördegren.

Stadens viltvårds- och skadedjurssamordnare Tommy Tuvunger bekräftar att ett vildsvin rört sig i Kransen. Galten sågs även sent på onsdagskvällen på Pingstvägen, men runt klockan halv elva i dag avlivades den, i en skogsbacke bakom bensinmacken vid Nioörtsvägen.

– Polisen ringde våra viltvårdare som åkte dit och avlivade den. Det är inte speciellt vanligt att vi får in vildsvin så här. Vi försöker hålla dem utanför kommungränsen men ibland slinker de igenom, säger Tommy Tuvunger.

Ett vittne som stötte på vildsvinet med sin hund blev lätt nervös. Hur rädd ska man vara för de här djuren?

– Normalt sett är det ingen större fara om man inte möter en sugga med kultingar. Då ska man inte gå emellan, men jag förstår att folk blir nervösa. Den här galten var aktiv i morse så polisen ville ha bort den så fort som möjligt.

Och nu är fallet avslutat?

– Japp. Cased closed, säger Tommy Tuvunger.

JARNLO: Ett skjutet vildsvin i stan upprör mer än kött på tallriken