Vildsvin förstörde Mälarö golfbana

Mälarö Golfklubb i Skytteholm fick otrevligt besök i söndags natt. Ett träd hade blåst ner över elstängslet och när elen var borta passade vildsvinen på att festa på fingräset.

  • Publicerad 11:32, 10 sep 2020

Jag vågade inte lita hundra på hunden så jag tog med mig bössan, värmekameran och jaktlaget.

Under söndagens blåsväder välte ett träd ner över elstängslet vid sjuans hål på Mälarö Golfklubb. Staketet kortslöts och vildsvin kunde ta sig in på banan. På morgonen när Anders Karlsson kom till jobbet var ett par hundra kvadratmeter gräs förstört vid sjunde hålet.

– Nu har jag och några kollegor försökt pussla ihop hela det förstörda området torva för torva. Sedan har vi kört med en vält för att försöka få ett så jämt underlag som möjligt, säger Anders Karlsson som är banchef på anläggningen.

Innan golfklubben satte på elstaketet igen under måndagen släppte de ut en vildsvinssökande hund för att kolla ifall några vildsvin dröjt sig kvar.

Anders Karlsson ville dock vara helt säker på att inte få fler ovälkomna gäster nästa natt.

– Jag vågade inte lita hundra på hunden så jag tog med mig bössan, värmekameran och jaktlaget och sedan dygnade vi på banan för att se om de dök upp igen. De är ju nattaktiva så man ser dem bara den tiden på dygnet, säger han.

Obrukbart i en månad

Under kommande veckor kommer gräset i det vandaliserade området vara obrukbart. Anders Karlsson menar att det kan ta uppemot en månad innan platsen är helt återställd.

– Under tiden får de droppa bollen vid närmaste ställe ut från skadan, men spelarna kan absolut fortfarande spela på sjunde hålet, säger Anders Karlsson.

Förstörda golfbanan

En yta på 200 kvadratmeter gräs har förstörts.

För att återställa gräsmattan krävs försiktigt pusslande av tuvor, extra jord och frön så att nytt gräs kan bildas.

Återhämtningen kan ta upp till en månad.

Visa merVisa mindre

Snippan på trädet tillbaka vid slottet

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott med en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snart täckte över målningen. Nu är snippan...måndag 19/10 17:11

Judo på fritis en gång i veckan

Nyheter Disciplin, ordning och ritualer i stället för mobiler och tv-spel Självklart ska barnen få lära sig judo! På Träkvista fritisklubb styr barnen numera stegen mot Ekerö Budo för gratis träning en gång i veckan.fredag 16/10 16:20

Massor av kul på höstlovet

Nyheter Sugen på att testa nya aktiviteter på höstlovet? Här är några tips på allt som händer på Ekerö.fredag 16/10 13:40