Naturen tar över. I väntan på kyrkbygget har flera djurfamiljer flyttat in i kyrkgropen. Bredängsbon Gerdan Malm fick syn på en liten andfamilj under en hundpromenad. Bilden är ett montage. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus, Gerdan Malm, Mostphotos

Vilda ockupanter intar gropen i väntan på kyrkbygget i Bredäng

En liten andfamilj har gjort sig hemmastadd i en av groparna. Trollsländor flyger omkring i vassen och grävlingar har synts till. Naturen frodas i väntan på kyrkbygget.

  • Publicerad 09:35, 3 jul 2017

Bredängsbor som är sugna på safari behöver inte resa långt. I den grop som det avstannade kyrkbygget vid Stora sällskapets väg lämnat efter sig fullkomligt sprudlar det av liv.

– Jag såg en andmamma med jättemånga ungar som har byggt bo i den lilla sjön som bildats där. Det är väl skyddat och bra för dem, säger Bredängbon Gerdan Malm, som upptäckte den lilla familjen under en hundpromenad.

Och det är inte de enda djuren som flyttat in.

– Jag har sett måsungar och trollsländor, grodor och en grävling. Och så klart råttor och möss. Platsen ser ju för jävlig ut, men nu när den börjar få liv är det rätt häftigt – vi har tagit över så många av djurens platser och nu tar de över våra, säger Gerdan Malm.

Det var 2013 som marken grävdes upp. Men när det visade sig att föreningen som vill bygga en rumänsk-ortodox kyrka och samlingslokal där saknade bygglov och finansiering stannade bygget av.

I vintras fick föreningen sina bygglov. Men inte mycket har hänt på platsen än.

– Jag tycker att de kan låta det vara som det är. Ta bort staketen som är runt om, gör lite fint och placera ut några bänkar så att folk kan vara där, det verkar ju ändå inte hända någonting, säger Gerdan Malm.