Hanna Forsberg, lärare på Viktor Rydberg. Foto: Läsarbild Privat

Viktor Rydbergslärare nominerad till guldpris

En lärare på Viktor Rydbergs gymnasium har blivit nominerad till Guldäpplet. Det är ett pris som utdelas årligen till lärare som har tagit stöd av IT i egen undervisning.

  • Publicerad 09:46, 6 sep 2017

Hanna Forsberg, lärare på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm, kan vinna ett prestigefullt pris. Hon är en av de nominerade till Guldäpplet. Bland annat för sitt arbete med att utforska och utveckla lärande, undervisning och ledarskap.

– Det känns förstås mycket roligt och hedrande när ens arbete blir uppmärksammad på det här viset. Det är också roligt att kunna visa att en digitaliserad skola inte nödvändigtvis innebär att eleverna sitter framför sina skärmar hela dagarna, säger Hanna Forsberg till Mitt i.

Årets Guldäpple. Foto: Bo Helmersson

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners och tre finalister kommer att presenteras på bokmässan i Göteborg i slutet av september. Vinnarna meddelas i slutet av oktober.

Vad ska du göra för pengarna om du vinner?

– Oj, det har jag inte tänkt på, men gärna en studieresa tillsammans med kollegor för att se hur andra skolor arbetar med digitalt stöd i undervisningen. Viktigast är att det går till något som gynnar det fortsatta arbetet, och våra elever. Jag vill också bjuda mina stöttepelare, min familj, på något roligt, säger Hanna Forsberg.