Olov Holst (M) är positiv till vaccinationscentralen i Vikingahallen. Foto: Sigtuna kommun / Stefan Källstigen

Vikingahallen igång med vaccinering

Vikingahallen är tillfälligt omgjord till vaccinationscentral och i veckan öppnades vaccineringen för 40-plussare.

  • Publicerad 08:01, 4 jun 2021

För varje stick kommer vi ett steg närmare ett öppet samhälle

I Sigtuna har antalet smittade av covid-19 sjunkit drastiskt från att ha varit i toppen av länet tidigare i år.

Nu har vaccinationscentralen i Vikingahallen kommit igång vilket underlättar för Sigtunabor som får nära till sina sprutor.

Intresset är stort att vaccinera sig vilket märks när tiderna tar slut så fort de släpps. Under torsdagen öppnade regionen upp för vaccinering till 40-plussare, alltså de födda 1981 eller tidigare.

Sigtunas kommunalråd Olov Holst (M) är positiv till att en vaccinmottagning nu har öppnats i kommunen.

– Det ska vara lätt att vaccinera sig. Därför är det glädjande att sigtunaborna från och med idag har en vaccinmottagning i den egna kommunen. För varje stick kommer vi ett steg närmare ett öppet samhälle. Därför uppmanar jag alla sigtunabor som får möjlighet att vaccinera sig att också göra det, säger Olov Holst.

Även finansregionrådet Irene Svenonius (M) ser den nya vaccinmottagningen i Märsta som ett viktigt steg på vägen mot att kunna öppna upp samhället igen.

– Jag är glad över att vi idag kan öppna upp en vaccinmottagning i Märsta. Det är viktigt att mottagningarna är väl spridda runt om i länet för att vi så snabbt som möjligt ska kunna vaccinera stockholmarna. Snart är varannan vuxen i länet vaccinerad, vilket är ett viktigt steg på vägen mot att kunna öppna upp samhället igen, säger Irene Svenonius.

Kommunen har flaggat för att det kan bli svårt att ta sig fram i området med bil under fredagen den 4 juni. Detta på grund av att 300 studenter har utspring på Arlandagymnasiet samtidigt som vaccineringen är i full gång.

Polisen söker vittnen efter mordet

Nyheter Fortfarande ingen gripen: "Flera personer inblandade" En tonåring blev mördad vid Märsta båtklubb i början på mars. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet.måndag 14/6 12:24

Ny lägstasiffra i antalet smittade

Nyheter Sigtuna fortfarande en bit efter i vaccineringstakt Vaccineringstakten är fortsatt hög och smittspridningen låg i norrort, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Umgås i en så liten krets som möjligt" uppmanar Anders Tegnell.fredag 11/6 10:26

De prisas för forskning om historien

Nyheter Ragnar och Bo har grävt upp Sigtunas okända historia Varje år delar Sigtuna Hembygdsförening ut ett Kulturpris vid nationaldagsfirandet. Det gick i år till Ragnar Fornö och Bo Jansson som forskar i stadens historia.torsdag 10/6 15:40

Sjuksköterskestudent gav tio gånger för hög dos

Nyheter Anmäls. Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler misstaget. En patient på Danderyds sjukhus fick vårdas flera dagar extra efter att ha fått en för hög insulindos av en student. Nu lex Maria-anmäls händelsen.tisdag 8/6 11:30