Vidar svarade direkt – snabbast i Täby igen

Sprintertalangen Vidar Stenqvist blev av med klubbrekordet på 100 meter i Täby IS då Michael Luxemburg sprang på 10.77 på SAYO nyligen. Men 17-årige Stenqvist svarade bara några dagar senare och tog tillbaka titeln ”Täbys snabbaste man genom tiderna” i SkaraRacet där han sänkte rekordet rejält med tiden 10.59.

  • Publicerad 22:16, 12 jun 2018

Vidar Stenqvist slog till redan i försöksloppet i Skara. Han fick en ”usel start” enligt ögonvittnen, men avslutade desto mer imponerande. med 10.59 snuddar Vidar Stenqvist vid en plats på topp-10 genom alla tider bland juniorer i Sverige.

Ännu yngre Zion Eriksson, 16, svarade också för urstark löpning då han kapade fyra tiondelar på sitt färska personliga rekord på 200 meter och nästan gick under drömgränsen 22 sekunder. Tiden 22.01 innebar ändå nytt klubbrekord i P16 och Zion är klar etta på svenska årsbästalistan i åldersklassen.

Tränare Peter Lundqvist och Zion Eriksson på SkaraRacet. Foto: Täby IS

Frobe firade 20 med rekord på Stadion

I söndagens Bauhausgala på Stockholms Stadion fanns en hel del deltagare från Täby IS med i förtävlingarna och många av dem passade på att sätta nya års- och personbästa i solskenet.

William Frobe på bauhausgalan. Foto: Täby IS

Den allra främsta prestationen svarade William Frobe för då han firade sin 20-årsdag med att springa 400 meter häck på 51.88 efter en strålande avslutning. Det betydde personbästa med två tiondelar och var Frobes första lopp under 52-sekundersgränsen. Han är nu trea i Sverige i år på distansen.

Helena Kolte NM-fyra i K22

Utöver Bauhausgalan avgjordes även bland annat NM i mångkamp i helgen. Där slog Helena Kolte till med personligt rekord på 4 799 poäng och kom på fjärde plats i K22.

Helena Kolte är nu bara 201 poäng från drömgränsen 5 000 poäng, kanske kommer den på SM i sommar. Foto: Täby IS

Hon noterade nytt personligt rekord på 200 meter (26.85) men serien var väldigt jämn med utmärkta resultat även i de andra sex grenarna.