Tiago, 3, sparkar i sömnen i barnvagnen. Mamma Belén Rodriguez, 36 och Camila Rodriguez, 34 skrattar. Klockan är strax före 13 och de passerar Fisksätra torg på sin promenad med pudeln Oliva och border collie-blandningen Francis.

LÄS MER: Polischefen: ”Ökad andel grova brott i Fisksätra”

De har bott nästan hela livet i Fisksätra och håller inte med om polisens beskrivning att kriminella bedriver öppen droghandel och inverkar på det lokala samhället.

– Det är inte alls min verklighet. Det är tråkigt när bara en typ av Fisksätrabo speglas i media. Här bor ju alla möjliga typer av människor med alla möjliga jobb och utbildningar. Det kanske handlar om någon procent av Fisksätraborna som är kriminella och det är tråkigt att man stämplar. Jag känner mig otryggare om jag är i stan på kvällen än här, säger Camila Rodriguez.

Den 18 augusti förra året avlossades 27 skott med automatvapen i Fisksätra centrum och den 26 augusti träffades flera Fisksätrabors balkonger i en skottlossning på Ålgatan. Hon hörde aldrig skotten men kunde läsa om dem i tidningarna efteråt.

I en lägenhet i porten intill hennes sköts en kvinna ihjäl av sin man den 3 december förra året

– Det har hängt kvar mer. Men det är ju en problematik som kanske inte avhjälps av fler poliser utan handlar mer om att hjälpa kvinnor som utsätts för våld i nära relationer, säger Camila Rodriguez.

Läget värre i Stockholm

När polisen uppdaterar sin lista över utsatta områden i december kommer Fisksätra, Grantorp/Visättra i Flemingsberg och Valsta i Märsta vara med för första gången. Något som Ekot kunde avslöja. Det är bara i polisregion Stockholm som listan blir längre.

Polisen använder listan för att prioritera sina insatser. Mats Löfving, regionpolischef, menar att den bekräftar lägesbilden de har.

– Lokal polis arbetar sedan länge i dessa områden, tillsammans med exempelvis kommunerna, och det har gett oss ett bättre kunskapsläge om problemen, säger han.

Jeanette Karlsson är på väg till Ica för att hämta ett postpaket. Hon minns hur ingångarna till butiken var avspärrade den 29 augusti förra året. Två män med kniv hade jagat en 20-åring som hade ett djupt knivhugg i huvudet när han lämnade affären.

– Det var ju jädrigt otäckt, men det känns som att det är sådant som händer överallt. Jag går inte omkring och är rädd.

En filmkamera sveper förbi med fotograf och reporter från SVT:s Rapport i släptåg.

– Högtryck här i dag! säger fotografen.

– Det är tråkigt att det måste hända sådant här för att ni ska komma hit, säger Jeanette Karlsson.

– Ja, men alla verkar ju gilla området, svarar reportern.

En man kommer ut från centrum med kaffe i en pappmugg. Han ogillar polisens syn på Fisksätra.

– Det är jobbigt att ungdomar inte ens kan sitta här vid torget utan att polisen kommer och frågar vad de håller på med.

– Jag är glad att polisen är här – man ska känna sig trygg. Men de målar Fiskis så mörkt. Vi som bor i Fisksätra förtjänar inte det. Jag har bott här i 27 år och har aldrig känt mig hotad, säger han.