Peter Brynolf och Jonas Ljung framför skärmarna som ska med på deras trolleriturné. Foto: Anna Z Ek

”Vi ska göra världens bästa trollerishow”

Magikerna sätter allt på ett kort. Nya föreställningen Cirkeln har premiär på Cirkus i november och ska vara bäst i världen. Men först: Genrep inför Väsbypubliken i Messingen.

  • Publicerad 15:43, 1 nov 2018

Har du någonsin haft känslan av att något hänt på ett sätt som gör att det måste vara mer än en slump?

Magisk cirkel

Den känslan vill trollkarlarna Brynolf och Ljung utreda djupare i sin nya föreställning Cirkeln, en 90 minuters interaktiv trolleriföreställning där publiken spelar lika stor roll som de båda trollkarlarna.

Ett bevis på att de var rätt ute fick de bara dagarna efter att de slagit fast namnet på sin show.

– Jag började hitta cirkelformade objekt på mitt köksgolv flera dagar i rad utan att jag hade en aning om vart de kommit ifrån; en packring, en kapp och en bricka, säger Jonas Ljung

– Och utan att tro att det är övernaturligt är det nog ändå mer än en slump. Det är en spännande känsla, säger Peter Brynolf.

Engelsk succé

Duon som slog igenom i tv-programmet Brittain’s got talent 2011 har sedan dess gjort sig i ett namn även på hemmaplan och då framförallt i sitt egna program på Tv4, Brynolf & Ljung – Street Magic”.

Serien har hittills sänts tre säsonger och är en smärre succé med en halv miljon tittare varje vecka. De har även turnerat med sin show Hokus pokus motherfuckers.

Genrepar i Messingen

Föreställningen har premiär på Cirkus i Stockholm den 6 november, men uruppförandet sker faktiskt i Väsby. På fredag och lördag värmer trollkarlarna upp i Messingen, där de övat under hösten. Fredagens show är utsåld men till lördagens föreställning finns fortfarande biljetter kvar.

Bäst i världen

Vad är då ambitionen med Cirkeln? En föreställning som engagerar ungefär 30 personer ur publiken per föreställning och med en trailer som är fullproppad med teknik.

– Vi tror och vet att även om vi gör en medioker show kommer den bli otroligt fet. Därför siktar vi på att göra världens bästa trollerishow just nu, säger Jonas Ljung.

– Vi vill att publiken ska känna sig lite smartare när de går här ifrån, även om vi lurat dem grundligt, säger Peter Brynolf och ler.

Peter Brynolf & Jonas Ljung fick sitt internationella genombrott i Britain’s Got Talent inför 11 miljoner tittare. Foto: Anna Z Ek