Socialdemokraternas oppositionsråd Camilla Janson. Foto: Socialdemokraterna

”Vi ska bevara vår unika natur”

Oppositionsrådet Camilla Janson (S) tycker att målsättningen ska vara att kommunen växer med två procent årligen.

  • Publicerad 13:34, 6 mar 2021

– Vi antog för ett antal år sen byggplaner och nu är dessa klara och det är därför vi ser en ökning nu, säger Camilla Janson.

Enligt Janson har man så länge hon kan minnas talat om ett hållbarhetsmål i koppling till detaljplanerna i kommunen.

Befolkningen i Upplands-Bro ökar mest i länet

Men vad menar ni med att kommunen ska växa hållbart, om du ska exemplifiera?

– Det hållbara samhället bygger på dels blandat boende. Det handlar om att det ska finnas både hyresrätter och bostadsrätter.

– Vi måste hela tiden ha en strategisk planering och långsiktig strategi. Här är samhällsservicen väldigt viktig, det rör inte bara butiker utan även att bevara natur- och grönområden. Att ungdomsverksamheter och föreningar kan växa.

Så vill kommunen växa i lagom takt

Många tycks känna en oro för hur kommunen växer, vad vill du säga till dem?

– Att vi ska bevara och beakta vår unika natur och de grönområden vi har. Vi ska absolut värna dessa. Samtidigt behöver vi också växa som kommun och bli fler, det handlar om skatteintäkter och hur vi konkurrerar i den övriga regionen.

Här menar Camilla Janson att det är viktigt att komma i håg att alla projekt sker etappvis och att dessa är noga planerade för att behålla naturen.

– En av de stora anledningarna till att många flyttar hit är att man kan ha en rik naturupplevelse, och det skyddar vi i planerna.

– Sen har jag förståelse för att många tycker att det har blivit mycket i Brunna. Det är därför vi nu verkar för avtagsvägen från Kockbacka mot logistikområdet.

Polisen släpper ny detalj om döda kvinnan

Ännu inte identifierad Kvinnan som hittades avliden i Upplands-Bro i juni är fortfarande inte identifierad. Polisen släpper nu en ny detalj i förhoppningen att mordutredningen ska komma framåt.tisdag 27/9 10:33

Då återupptas rättegång om kvinnomord i Bro

Misstänkt genomgår rättspsykiatrisk undersökning Den 3 oktober återupptas rättegången i målet där en kvinna i 45-årsåldern står åtalad misstänkt för ett mord i Bro den 7 april.måndag 26/9 16:46