Regissören Johanna Huss. Foto: arkivbild Katja Annola

"Vi kommer ha 16 olika Alice"

Hallå där, Johanna Huss, regissör för Enskedespelets Alice i Underlandet som har premiär nästa helg.

  • Publicerad 11:40, 12 maj 2016

Hur går det med förberedelserna?

– Bra! Vi repeterar för fullt och fixar med dekor och rekvisita. Vi har ju 165 personer på scen och det är fler än vad det brukar vara, vi utökar ensemblen med runt 20 personer varje år. Alla som vill får vara med, så har det alltid varit i Enskedespelen.

Hur får ni ihop en så stor produktion?

– Vi jobbar mycket i rollgrupper eftersom flera personer spelar samma roll. Det är lite av ett signum för Enskedespelen. Till exempel årets huvudroll Alice spelas av 16 olika personer. De får ofta spela två i samma föreställning så gör de några scener var. Det brukar bli väldigt bra, och roligt att titta på. Alice kan ju se ut och vara på olika sätt.

Det var ju lite osäkert om Enskedespelet skulle bli av i år, hur känns det nu?

– Fantastiskt! Vi fick beskedet en månad innan vi skulle resa tältet och det tar lite lusten och luften ur oss som jobbar med det här när sådant här inträffar. Samtidigt är det fantastiskt med alla engagerade människor, det här är en enorm kraft!

Varför Alice i Underlandet?

– Det är 15 år sedan jag började som konstnärlig ledare för Enskedespelen och då gjorde vi just Alice i Underlandet, så jag ville göra det igen men med fler människor. Berättelsen fyllde 150 år förra året och den har många roliga karaktärer, det finns mycket roligt att göra och se på scenen, och det passar en sån här jätteensemble. Det kommer att bli magi i Margaretaparken!

Alice i Underlandet visas i Margaretaparken i Gamla Enskede med premiär 21 maj. Biljetter på www.kulturbiljetter.se eller i kassan en timme före varje föreställning.