Vi i Vasastan-reporter i juryn för Årets Stockholmsbyggnad

Vi i Vasastans reporter Mimmi Epstein har valts ut för att ingå i juryn för Årets Stockholmsbyggnad. ”Jag gillar när det nya kan samspela med det gamla” säger hon.

  • Publicerad 06:20, 8 apr 2015

Vilken av alla nya byggnader som färdigställts under det gångna året är vackrast och mest intressant? Snart har alla stockholmare chans att säga sitt – när Stockholms stad presenterat de tio byggnader som går till final.

LÄS ÄVEN Årsta hade den vackraste byggnaden 2014

En av personerna i juryn – som ska koka ner alla nominerade bidrag till tio – är vår reporter Mimmi Epstein.

Hur gick det här till?

Det kan verkligen fråga sig. Jag har haft mycket kontakt med stadsbyggnadskontoret genom jobbet och att bevaka stadsbyggnadsfrågor är lite av vårt signum. De ville ha en representant från journalistkåren. Det kanske föll sig naturligt att det blev jag, säger Mimmi Epstein.

Juryn träffas idag

I dag onsdag ska Mimmi Epstein och övriga jurymedlemmar – bland andra stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S), Skönhetsrådets sekreterare Henrik Nerlund och stadsarkitekt Karolina Keyzer – utse vilka tio byggnader av alla nominerade som går till final.

Har du själv skickat in något förslag?

– Nej det har jag inte.

Har du någon favoritbyggnad i Stockholm i övrigt?

– Jag gillar Riddarhuset i Gamla stan. Jag är uppväxt i Gamla stan så jag gillar många byggnader där. Det är fint när det gamla kan samspela med det nya. Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken tycker jag är ett exempel på en modern och avvikande byggnad som är snygg, säger Mimmi Epstein.

Roger Mogert (S), stadsbyggnadsborgarråd och ordförande i juryn

Joakim Larsson, (M) oppositionsborgaråd

Karolina Keyzer, stadsarkitekt

Henrik Nerlund, sekreterare i Skönhetsrådet

Carouschka Streijfert, arkitekt

Pye Aurell Ehrström, arkitekt

Mimmi Epstein, journalist, Direktpress

Felicia Liabäck Löwstett, student på KTH på internationella masterprogrammet för ”Sustainable urban planning and design” är stockholmarnas representant i juryn


 

Visa merVisa mindre

Rösta fram Årets Stockholmsbyggnad

Torsdagen den 16 april öppnar omröstningen. Då kan du rösta på den byggnaden som du gillar bäst. Röstningen stänger den 28 maj.