"Vi har aldrig blivit inbjudna"

Lotta Grahn Elgs besked om att hon lämnar sitt uppdrag kom överraskande för Agneta Hägglund. – Vi hade kommunstyrelsen i går och inte ett ljud sade det då, äger den rutinerade S-politikern.

  • Publicerad 11:24, 14 sep 2021

Under måndagskvällen skickade Moderaterna i Håbo ut ett pressmeddelande där man meddelade att kommunstyrelsens ordförande Lotta Grahn Elg (M) lämnar sitt uppdrag i samband med kommunfullmäktige den 27 september. Oppositionsrådet Agneta Hägglund (S) såg nyheten hos Sveriges Radio.

– Jag vet inget mer än någon annan. och jag har inte fått någon information alls. I går kväll fick jag frågan om jag kunde ta ordförandeklubben i tillväxtrådet på tisdagsmorgonen och det sa jag ja till, säger hon.

Men annars visste du inget?

– Nej. Vi hade KS hela dagen i går och inte ett ljud sade det då. Och man förväntar sig att man borde ha det goda sinnet att meddela mig som oppositionsråd. Jag vet inte om (Michael) Rubbestad (SD) visste, men jag hade ingen information.

– Det måste ha hänt något. Hon har väl varit fast övertygad om att jobba vidar? Man blir bara chockad, Det måste hänt något. Vad det kan vara vet jag inte.

Hon säger att hon har tänkt på det i ungefär ett år?

– Okej. Det må hon ha gjort. Det vet ju inte jag. Det är inget som har visats upp.

Lotta Grahn Elg och Agneta Hägglund har haft många hårda duster vid det här laget och något samarbete har knappast gått att skymta.

– Håbo kommun, hjärtat i Mälardalen, har alltid varit det viktigaste för oss politiker oaktat partifärg. Min ledstjärna har varit, vad är bäst för Håbo kommun.

– Den senaste tiden har det inte varit så. Det har hänt saker. Vi har ett anorektiskt kansli, vi har snart inget folk kvar, chefer som lämnar, vi har en ekonomi som vi inte vet vartåt det barkar eftersom vi inte får någon information. Det här har jag uttryckt och det enda svar jag får är att "jag målar fan på väggen."

Till Mitt i Bålsta säger Lotta Grahn Elg följande om just detta.

" Grejen är den, vi har suttit och pratat om det där, att det är bara hård debatt när vi håller i klubban. Det är märkligt. Det kan vi se i hur det såg ut när oppositionen höll i klubban, men man har ingen självinsikt i att man själva är en starkt bidragande orsak till att det hålls på så här."

Agneta Hägglund svarar:

– Det är ju så att den som håller i klubben och är KSO har yttersta ansvaret. Att vi inte har haft det när vi har styrt beror på att vi har umgåtts på ett helt annat sätt. Vi har haft medborgardialoger och en öppenhet, nu är det stängt. Det är hon som ska bjuda in och ta initiativ, men vi har aldrig blivit inbjudna.

– Jag måste faktiskt erkänna att förtroendet för de styrande har mattats av och det är en viktig fråga. Du måste ha förtroende, annars fungerar det inte. Det är möjligt att hon inte har förtroende för mig heller.

Blir det bättre med en ny KSO?

– Det vet jag inte, men vi är öppen för diskussion. Det har vi alltid varit.

Läs mer här

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01