”Vi hade en plan som vi gick ut med men den höll inte”

Prime Living är företaget som äger Sjöbergs centrum. Den som har varit i kontakt med både kommunen och affärsidkarna är Tomas Martinsson på Prime Living, så Vi i Sollentuna kontaktade honom för att ställa några frågor:

  • Publicerad 14:20, 3 okt 2016

Vad är det som händer i Sjöberg?

– Vi ska riva och bygga studentbostäder där.

När?

– Det vet jag inte i dagsläget. Vi hade en plan som vi gick ut med men den höll inte. Projektet drar igång så fort som möjligt.

Det finns en viss frustration bland affärsidkarna över förseningarna. Har du någon kommentar på det?

– Det har varit förseningar även innan vår tid, vi har bara ägt Sjöberg i ett drygt år. Förseningarna har berott på lite olika saker – att man inte lyckats komma överens med affärsidkarna, problem med detaljplaner och liknande.

De är också frustrerade över bristen på information. Har du någon kommentar på det?

– Det får den information som finns att få.

Affärsidkarna undrar också om de kommer få någon kompensation för förseningarna?

– Det där är inget som jag kan svara på. Du får prata med kontoret om du vill veta mer.

Tomas Martinsson hänvisar oss vidare till företagets VD Jan Severa. Han lämnar följande kommentar per mail:

"Vi förhandlar för närvarande om hur vi skall ersätta hyresgäster, dessa förhandlingar har inte kunnat avslutas därav projektets försening. Vi vill starta så snabbt som möjligt men är bundna av hyreskontrakten. Återkommer när det finns en lösning på dessa frågor".


Och angående bristen på underhåll säger han:


”Vårt intresse ligger i att skapa ett nytt centrum och riva det gamla så fort som möjligt bland annat på grund av fastigheternas skick. Det innebär att vi är i ett slags mellanperiod där allt går på sparlåga”.
 
 

Flera äldre i Sollentuna har fått rätt mot kommunen

Nyheter Andra bedömningar i högre instans Sollentuna har fått bakläxa i förvaltningsrätten flera gånger under hösten i år.lördag 27/11 6:15

Nu ska kommunen analysera antalet överklaganden

Nyheter "Ändå bra att veta hur det ser ut" Efter Mitt i:s artiklar ska kommunen ta reda på hur många som överklagar avslag om hemtjänst och äldreboende.lördag 27/11 6:14