”Vi är stolta över prestationen”

Enskede IK stod upp rejält mot Superettanlaget Degerfors IF i torsdagskvällens cupmatch hemma på Enskede IP. Matchen slutade 1–1, men med tio minuter kvar av förlängningen avgjorde gästerna och vann med 2–1.

  • Publicerad 10:24, 24 aug 2018

– Det var en riktigt bra prestation av oss. Vi sa innan att oavsett vilka vi möter så spelar vi efter vår spelmodell och tror på det vi gör, och det tycker jag att vi gör också i 120 minuter, säger Enskede IK:s tränare Hakan Bezgin.
Till vardags spelar Enskede IK i division 2 medan formstarka Degerfors slåss i Superettans toppskikt. Ändå var det en jämn match i Svenska Cupens andra omgång som de nära 400 åskådarna på Enskede IP:s läktare fick se.

Nästan 400 på läktarna

Efter en mållös första halvlek gav Kasper Kajemo Enskede IK ledningen redan i andra halvlekens första minut då han tryckte in en retur.
Ledningen varade dock bara i nio minuter och efter 1–1 låg Degerfors på för att avgöra, men utan att skapa några riktigt heta målchanser. Matchen slutade 1–1 och gick till förlängning.

2–2 nära i sista minuten

Med tio minuter kvar av den tog Degerfors ledningen, 2–1, men Enskede gav inte upp utan skapade flera chanser att göra 2–2. Närmast var William Weidersjö som i sista minuten kom fri, men målvakten i Degerfors räddade snyggt.
Trots förlusten har Enskede IK mycket att glädja sig åt, tycker Hakan Bezgin.

”Jag är en stolt tränare”

– Vi tar med oss väldigt mycket från den här matchen och vi är stolta över prestationen, men ledsna att vi inte gick vidare. Jag är en stolt tränare och jävligt glad över att vara tränare för det här laget, Enskede IK 2018, säger Hakan Bezgin.
I division 2 södra Svealand kämpar Enskede IK i toppen och spelar härnäst borta mot jumbon Värmdö IF på söndag. Nästa hemmamatch på Enskede IP är den 1 september, avspark klockan 14, då serieledarna IF Sylvia kommer på besök.