”Vi anser att det är ett angrepp mot polisen”

Under natten mot tisdagen attackerades bygget av det nya polishuset Rinkeby. En bil kördes in i grinden in till bygget och stacks i brand. Flera maskerade personer tog sig också in på området. – Vi anser att det här är ett angrepp mot polisen och ingenting annat, säger Christoffer Bohman, tillförordnad lokalpolischef i Rinkeby.

  • Publicerad 11:40, 7 aug 2018

Det var vid klockan 01.31, natten mot tisdag, som polisen larmades om en brand vid bygget av det nya polishuset i Rinkeby. En bil hade kört in i grinden in till byggarbetsplatsen, och sedan stuckits i brand.

– Ett fordon har försökt forcera grinden. Det har också brunnit, och personer har tagit sig in på området, säger Christoffer Bohman.

”Använt någon form av pyroteknik”

Polisen vill i nuläget inte kommentera om det har kastats bangers mot de väktare som befann sig inne på byggområdet, men ärendet har rubricerats som försök till grov misshandel.

– Man har använt sig av någon form av pyroteknik. Om det är fyrverkerier eller det som kallas bangers är oklart, säger Christoffer Bohman.

– Vi har rubricerat händelsen som mordbrand och försök till grov misshandel, eftersom vi hade personer inne på byggområdet.

”Vi kommer aldrig att backa”

Polisen tror att attacken är riktad mot polisen.

– Vi anser att det här är ett angrepp mot polisen och ingenting annat. Ett angrepp mot oss för att trycka tillbaks oss innebär att vi tar steg framåt. Vi kommer aldrig någonsin backa, säger Christoffer Bohman.

Enligt Bohman har det inte funnits någon uttalad hotbildd mot bygget av det nya polishuset.

– Nej, hela bygget har förlöpt väldigt lugnt hittills. Vi har haft en mental förberedelse på att något liknande skulle hända och har en kontinuerlig kontakt med både NCC och Familjebostäder och bevakningsföretaget för att säkerställa bygget och säkerheten omkring det, säger han.

Ingen gripen

Polisen har i nuläget ingen gripen för attacken.

– Vi gör nu utredningsåtgärder för att klargöra hela händelseprocessen. Vi tittar självklart på de kameror som finns både i byggområdet och i närområdet, men det är för tidigt att säga om det kommer att ge någonting, säger Christoffer Bohman.