Här är katten Loke som rymde från veterinären på XL-Zoo i Barkarbystaden. Foto: Läsarbild Privat

Veterinärens chef: ”Det är otroligt tragiskt”

Christer Fredriksson, som äger veterinärkliniken XL-Zoo i Barkarbystaden, beklagar att katten Loke kunde rymma. – En katt har rymt och den har avlivats efteråt och det är otroligt tragiskt. Vi har en ganska lång åtgärdsplan. Vi har haft länsstyrelsen på besök. Jag tror också att det är en polisanmälan som ligger.

  • Publicerad 10:49, 6 jul 2018

Länsstyrelsens djurskyddsavdelning har fått in minst två anmälningar mot veterinärkliniken, enligt vad Mitt i Järfälla fått fram kopplat till denna händelse. En första inspektion av veterinärkliniken har redan skett och det som inträffat ska utredas, enligt Christer Fredriksson.

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, länsstyrelsen ska komma tillbaka, säger Fredriksson.

Veterinären: Katten var inte bunden

När Lokaltidningen Mitt i Järfälla tar kontakt med den utpekade veterinären på kliniken säger hon att katten rymde trots att den hade fått narkos.

Veterinären nekar till att katten hade benen ihopsnörda.

– Han vaknade, var aggressiv och attackerade mig och rymde sen. Men det har inte hänt att han var bunden. Hur skulle han då kunnat springa så fort från kliniken ut genom butiken och ut i skogen?, menar veterinären.

”De hade nog bundit benen”

Christer Fredriksson säger däremot till tidningen att katten kan ha varit bunden.

– Jag tror att de lade en handduk över. De hade nog bundit benen för att den inte skulle vakna ur narkosen och ramla ner på golvet. Jag vet inte säkert om den bands. Men om den bands så var det okej att göra så.

Men hur kunde katten rymma från er om benen var ihopbundna?

– Utredningen får visa det. Veterinären kan inte svara säkert om den var bunden eller inte. Hur kan en katt rymma genom lokalen och butiken, det är en sträcka på 100 meter?

Ska utreda om fler djur smitit

Christer Fredriksson beklagar också att dörren mellan klinik och butik av misstag hade lämnats öppen.

– Det var en dörr som inte skulle stå öppen, men det gjorde den.

Har det hänt förut att djur rymt?

– Det sägs att det har hänt förut, kan ha varit en eller två gånger, men det är så mycket uppgifter som skrivs på sociala medier. Men vi får utreda det.