Veronica Palm (S) är ny vice ordförande i Enskede-Årsta-Vantör

Högdalenbon och tidigare riksdagsledamoten Veronica Palm (S) är ny vice ordförande i Årsta-Enskede-Vantörs stadsdelsnämnd. Hon vill arbeta för fler billiga hyresrätter och bättre resursfördelning mellan områdena.

  • Publicerad 14:41, 25 sep 2019

2015 lämnade Veronica Palm (S) politiken och hade då inga planer på att återvända. Nu står det klart att hon kommer tillbaka, men den här gången blir det inom lokalpolitiken.

På kommunfullmäktige den 30 september kommer hon officiellt att väljas in som vice ordförande i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.

Varför väljer du att komma tillbaka in i politiken?

– Jag tror på politiken som verktyg – och på demokratin. Jag känner att jag kan använda mina erfarenheter från såväl nationell som internationell politik, för att göra skillnad på den lokala nivån.

Hur började ditt politiska intresse?

– Det som präglade mycket av min ungdomstid i Linköping var saker som vit makt-kulturen och att Ultima Thule spelades på Svensktoppen. Jag engagerade mig i SSU för att motarbeta det. Vi lyckades mota bort de krafterna på 90-talet men nu är de tillbaka igen.

Vilka är de viktigaste frågorna som du vill driva?

– Bostadspolitiken är enormt viktig. Man ska kunna bo i bra och billiga hyresrätter, bevara grönområden och bygga smart. Just bostadspolitiken är en central fråga i hela staden – och inte minst i vår stadsdel. Vi är dessutom en stadsdel som växer och har många barnfamiljer. Stadsdelen ska kunna erbjuda en bra skola och förskoleplatser till alla som behöver. Sen så vill jag att resurser ska fördelas bättre mellan de olika områdena, att de fördelas efter behov.

Vad ska du göra först som vice ordförande?

– Jag vill besöka platser i stadsdelen jag aldrig varit på tidigare. Hänga med nattvandrare och besöka äldreboenden.

Fakta

Veronica Palm (S)

Ålder: 46.

Yrke: Skribent och författare.

Intressen: Rädda världen, sjunga i kör, odla i kolonilotten.

Favoritplats i stadsdelen: Bandängen.

Visa merVisa mindre