Mikaela Rudlinger, Benyamin Mampuya, Christer Leth, Susanna Jansson, Per Hedman och Hamelmal Yehualashet tillverkar visir. Foto: Läsarbild Privat

Verksamhet i Skarpnäck stöttar vården – tillverkar visir

Skyddsutrustning inom vården har blivit en bristvara och Skarpnäcks dagliga verksamhet har därför börjat tillverka visir. – Vi vill gärna vara med och bidra, säger säger Azadeh Vaziri, verksamhetschef.

  • Publicerad 05:02, 28 mar 2020

Skyddsutrustningen för vårdpersonal har blivit en bristvara under coronapandemin, och på flera håll inom vård och omsorg i staden larmas det om att lagren håller på att ta slut. På Skarpnäcks dagliga verksamhet har man därför börja tillverka visir.

Under torsdag kom de i gång med produktionen och visiren ska gå till personal inom äldreomsorgen.

Här delar man upp sysslorna så att några klipper plastarken, någon klipper band, någon sätter ihop visiren och sedan desinficeras visiren.

– Det är självklart att vi vill vara med och hjälpa till. Flera här har dessutom läst om andra liknande goda exempel i media och tycker att alla som kan ska hjälpa till, säger Azadeh Vaziri, verksamhetschef på Skarpnäcks dagliga verksamhet.

Visiren tillverkas av overheadark.

Hjälp att hantera oro

Hon berättar att det här initiativet också är ett bra sätt att få personerna i den dagliga verksamheten att kunna hantera sin oron kring coronaviruset.

– Vi har försökt att vända det här till någon annat än bara oro. Genom att vi kan hjälpa till med tillverkningen har det här blivit något som känns lite mindre abstrakt, säger hon.

Hur många man kan tillverka är för tidigt att svara på, säger Azadeh Vaziri, men så fort brukarna kommer in i de nya rutinerna kan antalet trappas upp.

Azadeh Vaziri, verksamhetschef, Skarpnäcks dagliga verksamhet.