Vem hyllar du på kvinnodagen?

–Storasyster, sig själv och Zara Larsson. Här hyllar Tyresö-, Nacka och Värmdöbor sin favoritkvinnor på internationella kvinnodagen idag den åttonde mars.

  • Publicerad 12:49, 8 mar 2017

Ida Jallow, 34 år, Enskede:

– Min storasyster Marie, hon är jättestark och när vår pappa dog var hon alltid där för oss andra. Hon ville se till att vi skulle ha en bra framtid.

Anita Yström, 75 år, Gustavsberg:

– Jag vill hylla mig själv! Jag tycker att jag är jätteduktig och bra. Jag gör mina balansövningar och tar hand om mig. Men kvinnorna på vårdcentralen ska också hyllas, för de hjälper till.

Nathalie Hagström, 24 år, Vendelsö:

– Min chef Helena Frid, för att hon bryr sig om en och alltid ser till att man mår bra. Hon har förståelse för allt och är en väldigt hjälpsam människa.

Lars Nykvist, 29 år, Värmdö:

– Magdalena Forsberg är inspirerande och en bra förebild som man kan se upp till. Jag tycker att det är bra att internationella kvinnodagen finns, då kan saker som orättvisa löner uppmärksammas, det behövs.

Fernando Tello, 63 år, Tyresö:

– Jag hyllar min fru och min dotter. För att de är mitt hjärta, dem jag tycker mest om och mitt livs glädje.

Göran Hansson. Kanske landets största Hammarbysupporter. 63 år. Bor på Värmdö i Bajenhuset:

– Ann Jansson. Hon var en verklig klippa i Hammarbys damlag i fotboll på 1970- och 80-talet. Jag såg många matcher med Ann som var så otroligt vältrimmad och muskulös att hon fick stretcha en hel kvart efter slutsignalen.

Melissa Hu, 12 år, Tyresö:

– Zara Larsson. Hon är liksom rolig, duktig och verkar väldigt godhjärtad också.

Alexandra Nilsson, 40 år, Värmdö:

”Charlotte Kalla. Hon är riktigt bra, trots det som hände under tremilsloppet. Dagen uppmärksammas dock för lite. Själv vet jag när den är bara för att jag har namnsdag då.

Martine Youssef, 30 år, Vasastan:

– Jag kanske skulle välja att hylla Marilyn Monroe, hon var en stark kvinna som stod upp för sig själv och gjorde exakt det hon ville.

Björn Schelvander, 50 år, Tyresö:

– Pia Sundhage förtjänar att hyllas! Hon vet vad hon vill, får som hon vill och lyckas alltid. Dessutom kan hon vara väldigt spontan och rolig.

Solveig Greenberg, 84 år, Saltsjöbaden:

– Alla kvinnor som kämpat för en ny generation, till exempel min mor. Jag är egentligen inte för en särskild kvinnodag, jag är för både män och kvinnor och tror på jämlikhet.

 

Juan Garay, 52 år, Jarlaberg:

– Jag vill uppmärksamma alla tjejer och kvinnor i Sverige. Det är bra att uppmärksamma dom och viktigt att se till att kvinnor har lika möjligheter i samhället i en tid när intoleransen växer. Så länge det är ojämlikt mellan könen behövs dagen.