Mer än 300 kvadratmeter finns att hyra i Sporthallen. Foto: Fredrik Sjöquist

Vaxholm söker hyresgäster till omtvistad gymlokal

Nu söker kommunen intresserade företag som vill hyra gymlokalen i Sporthallen i Vaxholm. Inflyttning beräknas till årsskiftet, vilket är betydligt senare än man först tänkt.

  • Publicerad 17:21, 3 okt 2018

Driver du gymverksamhet och behöver en ny lokal? Då kan kommunens cirka 307 kvadratmeter stora lokal i Sporthallen i Vaxholm vara något för dig. Nu söker kommunen företag som är intresserade och beredda att betala en årshyra på minst 525 000 kronor. Kontraktstiden är på 15 år.

Lokalen inreds just nu av kommunen för att passa som gymlokal.

Arbetet beräknas vara klart i december och vid årsskiftet hoppas kommunen att en hyresgäst kan flytta in och starta verksamhet.

Enligt kommunen får lokalen, som är belägen högst upp i Sporthallen, en receptionsdel, gym, omklädningsrum, duschar och toaletter.

Redan 2015 var ett företag redo att skriva kontrakt för att hyra lokalen, men den affären sprack när kommunen begärde att hyresgästen också skulle ställa i ordning lokalen. I våras ändrade sig Vaxholms stad  och tog på sig ansvaret för färdigställandet.

Intresseanmälan om att få hyra ska lämnas till kommunen och ska bland annat innehålla en  företagspresentation med ägarbild, referenser och vilken hyra man är beredda att betala.