Vaxholm fylls med snö när julkalendern spelas in

Nästa vecka blir det snögaranti i Vaxholm – åtminstone i delar av centrum. Då ska nämligen scener till årets julkalender spelas in. – Vaxholm ska symbolisera ”en mindre svensk stad” berättar Nathalie Boujenbe, producent på Nordisk Film TV .

  • Publicerad 16:05, 22 feb 2019

Undrar du varför julbelysningen är kvar i Vaxholm? Svaret är att delar av årets julkalender, ”Panik i tomteverkstan”, spelas in här nästa vecka. Inspelningen kommer att pågå på tisdag och onsdag (26-27/2).

Vaxholm och Nordpolen

– Vi har valt Vaxholm för att det visuellt blir en väldigt fin miljö. Vaxholm ska symbolisera ”en mindre svensk stad” i vår kalender, berättar Nathalie Boujenbe på Nordisk Film TV som spelar in julkalendern på uppdrag av Svt.

2019 års julkalender kommer att utspela sig hos Tomten på Nordpolen och Vaxholm kommer att representera ”den verkliga världen”.

Hur gör ni om det inte finns snö under inspelningen?

– Det kommer med största sannolikhet att vara barmark tyvärr och i våra scener ska det vara december och full vinter. Därför har vi anlitat en firma som är specialiserade på just snö, så nästa vecka kommer vintern till Vaxholm!

 Vi har anlitat en firma som är specialiserad på snö

Nathalie Boujenbe, producent

Under inspelningen kommer en del kring torget att vara avspärrat.

Huvudparten av julkalendern spelas in i studio på Svt och dessutom ska delar spelas in i Kiruna.

I rollistan finns Per Andersson och Pernilla Wahlgren. Fredde Granberg och Thomas Claesson står för manus och regi.

Kvar hela februari

Enligt Vaxholms stad kommer julbelysningen på Rådhusgatan och Hamngatan, samt julgranen och belysningen på Rådhustorget, vara kvar under hela februari.

Hamngatan i Vaxholm med julbelysning… i februari. (Foto: Fredrik Sjöquist)

Nordisk Film TV har tidigare producerat julkalendrarna ”Tjuvarnas jul” och ”Selmas saga”.